Virusul care îți ia calculatorul ostatic și te obligă să joci PUBG

Virusul care îți ia calculatorul ostatic și te obligă să joci PUBG
14:01 17.04.2018

Un nou tip de ransomware vrea să-ți ia calculatorul ostatic și să te forțeze să te joci PUBG ca să-ți recuperezi fișierele.

PUBG, sau PlayerUnknown’s Battlegrounds, a devenit extrem de popular în ultimele luni și chiar dacă nu l-ai jucat, sunt șanse mari să fi auzit de el. Avem de-a face cu un adevărat fenomen multiplayer, pe care merită să-l încerci dacă ai câțiva prieteni cu care să te joci.

Chiar și dacă nu vrei să încerci jocul, s-ar putea să fii obligat să faci asta, cel puțin în cazul în care te-ai infectat cu un nou tip de ransomware. De obicei, astfel de viruși sunt creați să-ți blocheze fișierele din calculator și să-ți ceară o recompensă în schimbul deblocării acestora.

Ce îl face pe acest ransomware diferit e faptul că nu vrea bani de la tine, ci vrea să te distrezi o vreme în PUBG. Cei de la MalwareHunterTeam au descoperit acest malware.

pubg ransomware

În fereastra pe care o deschide malware-ul, vei fi întâmpinat de un mesaj scris cu câteva greșeli gramaticale: ”Fișierele tale este criprate de PUBG Ransomeware! Dar nu te îngrijora! Nu este atât de greu să le deblochezi! Nu vreau bani! Doar joacă PUBG 1ore!”

Experții în malware au confirmat că acest virus chiar blochează fișierele, dar e ușor să scapi de el. Acesta criptează fișierele de pe desktop și le deblochează după ce joci doar trei minute de PUBG, chiar dacă ți se specifică în descriere că va trebui să petreci o oră în joc.

Lawrence Abrams, expert în securitate, susține că e vorba de un ransomware aflat în curs de dezvoltare și că nu putem fi siguri dacă va fi distribuit la scară largă sau dacă este doar o glumă.

Sursa: kotaku.com
loading...