Videoclipul care îți arată Pământul așa cum nu l-ai mai văzut

Videoclipul care îți arată Pământul așa cum nu l-ai mai văzut

Stația Spațială Internațională e, cu siguranță, cel mai bun loc de unde să surprinzi Pământul în imagini uimitoare, iar videoclipul de mai jos întărește această idee.

Videoclipul a fost surprins de la bordul Stației Spațiale Internaționale și reprezintă, de fapt, o colecție de timelapse-uri. În total, sunt 18 secvențe de fotografii, compilate într-un singur clip.

Atât aurora boreală, cât și cea australă pot fi văzute în videoclip, în nuanțe de verde și roșu, iar mult mai jos poți vedea și miile de orașe și alte așezări umane. De-a lungul clipului vei vedea și o mulțime de fulgere în atmosferă, iar dacă ești atent, vei recunoaște o mulțime din zonele de la sol, datorită contururilor continentelor.

Imaginile au fost publicate de NASA și compilate de Michael Konig, binecunoscut în domeniul fotografiei timelapse. Cu ajutorul unei camere performante, grupul de la bordul SSI a surprins imaginile în expedițiile 28 și 29, de la o înălțime de aproximativ 385 de kilometri.

Konig spune că videoclipul a suferit câteva ajustări de post-producție, pentru a face lucrurile mai fluente, dar acesta spune că nu au fost alterate imaginile în sine.

Fotografia timelapse este o tehnică prin care frecvența la care sunt surprinse cadrele este mult mai mică decât cea la care sunt redate. Astfel, atunci când imaginile surprinse sunt redate într-o succesiune rapidă, îți dau impresia că te uiți, de fapt, la un videoclip.

Între cele 18 secvențe din videoclip vei vedea o trecere peste jumătate din glob, o trecere peste Marea Filipinelor, una peste Africa Centrală și Orientul Mijlociu, sau alta peste Marea Mediterană. Aurorele australe și boreale sunt surprinse în șapte secvențe distincte, astfel că te poți bucura destul de mult de acestea.