Valve anunță lansarea unui joc cu care vrea să detroneze Blizzard

Valve anunță lansarea unui joc cu care vrea să detroneze Blizzard

În cazul în care nu știai Valve lucrează la un nou joc din universul DOTA, dar acesta este diferit față de MOBA-ul pe care-l cunoști. Cu noul joc, Valve vrea să detroneze Blizzard în categoria jocurilor video cu cărți.

Hearthstone: Heroes of Warcraft este jocul online cu cărți colecționabile ce a cucerit fanii acestui gen încă de la lansarea din martie 2014. Jocul a devenit popular și chiar o oportunitate pentru jucătorii profesioniști de a câștiga niște bani frumoși în turnee.

Valve a anunțat în urmă cu ceva timp, la The International 2017, că lucrează la Artifact, un joc online cu cărți colecționabile din universul DOTA. Acum știm că Valve vrea să lanseze jocul în noiembrie 2018 pe PC, MacOS și Linux, ca apoi să ajungă și pe iOS și Android. Jocul va putea fi cumpărat de pe Steam pentru 19.99 de dolari. Nu se știe încă dacă acest preț va fi și pentru platformele mobile, Android și iOS.

Primii care vor putea încerca noul joc sunt cei care participă la târgul de gaming PAX West din Seattle ce se desfășoară de pe 31 august până pe 3 septembrie. Acolo jucătorii vor putea participa la meciuri eliminatorii pentru a-și putea obține un loc în finală, care va avea loc pe scena principală a tîrgului.

Jocul a fost creat și gândit de Richard Garfield, omul din spatele popularului joc cu cărți Magic: The Gathering. Artifact va avea 280 de cărți (eroi, vrăji, obiecte etc) la lansare, iar jucătorii vor putea vinde și cumpăra cărți prin intermediul marketplace-ului Steam.

Cât de mult diferă acest joc față de cel al Blizzard? Pare că destul de mult. La o primă vedere, Artifact pare mai complex deoarece acțiunea jocului se petrece pe trei table, în același timp și pare că aici contează mai mult strategia decât puterea cărților pe care le ai.  Vom vedea dacă oamenii o să prefere acest stil sau modul de joc al Hearthstone.

Etichete: