04 mai 2017 | 14:38

Volumul enorm de plângeri de pe Steam le dă bătăi de cap celor de la Valve

ACTUALITATE
Volumul enorm de plângeri de pe Steam le dă bătăi de cap celor de la Valve

Steam este unul dintre cele mai mari magazine virtuale de jocuri. Deoarece este departe însă de a fi perfect, Valve face tot posibilul să facă față plângerilor.

Valve a fost unul dintre cei mai importanți dezvoltatori de jocuri din toate timpurile. În ultimul deceniu însă, și-a dedicat cea mai mare parte din atenție și finanțe magazinului online Steam. Se pare însă că acesta e departe de a fi perfect. Frustrările utilizatorilor vizavi de experiența utilizării serviciului au fost subiectul unui număr foarte mare de povești. Nici dezvoltatorii independeți care își postează creațiile pe platformă nu sunt foarte încântați de politica Valve și nivelul de transparență al companiei. În trecut, platforma a fost definită în mai multe circumstațe ca o cutie mare neagră.

Într-o mișcare fără precedent a companiei, Valve tocmai a publicat o scrisoare deschisă prin intermediul căreia încearcă să explice un pic ce se întâmplă cu Steam. Cum era de așteptat, situația neplăcută este o combinație de mai mulți factori. Pe de o parte, este numărul foarte mare de plângeri cărora trebuie să le facă față. Pe de altă parte, numărul mic al angajaților care tratează cele aproximativ 75.000 de sesizări zilnice este departe de a eficientiza sistemul.

Da, numărul plângerilor este în creștere. La începutul lunii februarie era vorba de aproximativ 50.000. Dintre cele 75.000 de la ora actuală, aproximativ 8000 rămân nerezolvate la finalul unei zile și au nevoie de atenție suplimentară. În privința subiectului, cei mai mulți utilizatori își cer banii înapoi pe jocuri, urmați de cei care încearcă să-și recâștige accesul la un cont blocat. În teorie, Steam Guard și Mobile Authenticator ar fi trebuit să eficientizeze un pic sistemul de autenfificare securizată, dar nu este chiar așa.

Trăgând linie, ca să șitiți la ce să vă așteptați, conform statisticilor oficiale, o sesizare este rezolvată în medie în 2,43 ore. Există însă foarte multe situații în care valoarea sare până la 1,83 zile.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele