27 mart. 2018 | 20:00

Un iPhone flexibil ar putea fi lansat în următorii doi ani

ACTUALITATE
Un iPhone flexibil ar putea fi lansat în următorii doi ani

Apple ar putea intra în cursa pentru un telefon pliabil. După iPhone X fără butoane, te poți aștepta și la un telefon pliabil care să concureze cu ce ar avea Samsung.

Analiști financiari de pe Wall Street te asigură că Apple îți va pune la dispoziție primul iPhone pliabil undeva prin 2020. La prima vedere, știrea te-ar putea surprinde și bucura deopotrivă, dar chiar avem nevoie de un telefon capabil să se muleze pe mână ca o brățară? Totul depinde de componentele și calitatea display-ului.

Apple ar fi discutat deja cu parteneri din Asia pentru a lucra la un nou design inovator. În esență, acest iPhone pliabil nu ar fi cu nimic diferit față de versiunile deja existente, în afară de dimensiunea ecranului, care va fi exponențial mai mare. Apple nu este încă hotărât cum ar trebui să arate noul dispozitiv pliabil, telefon sau tabletă, pentru că depinde de formatul în care va fi utilizat. Tabletele nu prea mai sunt la mare căutare, ca în anii trecuți, așa că mai degrabă s-ar orienta către un nou iPhone.

În octombrie 2017, presa coreeană scria despre o posibilă colaborare între gigantul american și cei de la LG, pentru a crea display-uri OLED pliabile. LG are deja experiență cu acest tip de tehnologie, pe care a inclus-o în ecrane extrem de subțiri și destul de pliabile. Chiar dacă acestea nu se răsucesc ca un ziar, ecranele pliabile sunt în prezent o realitate, asta pentru cei care încă cred că ar fi imposibilă o astfel de realizare.

Cel mai mare avantaj al unui ecran flexibil ar fi rezistența, aspect deloc neglijabil când vine vorba de un gadget pe care-l folosești zi de zi și-l supui la diverse șocuri fizice. Totuși, studiile au arătat că atunci când cade, un iPhone are tendința să ricoșeze pe laturile sale, așadar, acestea sunt cele mai afectate zone ale telefonului, mai puțin ecranul, care se sparge doar în situații excepționale. Sigur, nu intră în discuție lovirea intenționată sau găurirea ecranului.

Dincolo de aceste aspecte, un iPhone flexibil tot va fi mai rezistent decât un iPhone X, cu spate din sticlă. Cel mai mare impediment va fi impus de baterie. Un telefon mobil nu are aceeași structură tehnică simplă precum cea a unui televizor, iar bateriile litiu ion nu prea suportă să fie răsucite. Totul depinde de cât de atractiv și complex va fi viitorul iPhone pliabil, dar este puțin probabil să se bucure de prea mult succes. Și, desigur, prețul va fi unul pe măsură.