Uber vs. taximetriști: scandal violent în Timișoara

<span class='highlight-word'>Uber vs. taximetriști:</span> scandal violent în Timișoara
11:42 28.01.2018

Uber nu-i agreat de taximetriști, iar începutul de an a venit cu două episoade destul de negative pentru ambele părți. În timp ce în București Primăria vrea să aibă un regulament pentru taximetrie, Uber și servicii de chemat taxiul (de tip Clever Taxi), în provincie lucrurile păreau mai stabile. Până recent, când s-a ajuns la un scanda între șoferi Uber și taximetriști. 

În noaptea de 27 spre 28 ianuarie, în parcarea Iulius Mall din Timișoara a început scandalul recent între șoferi Uber și taximetriști. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, cinci şoferi Uber ar fi agresat un taximetrist. De acolo s-a ajuns la chemarea altor taximetriști care să intervină.

Trei dintre presupuşii agresori au fost prinşi de taximetrişti. Doi ar fi reuşit să scape, dar asta până au fost prinși în oraș și bătuți. Deocamdată, sunt incerte unele detalii, cum ar fi de la ce a pornit conflictul (deși e previzibil) și de ce s-a ajuns la agresiune fizică.

[readmore]

Primarul Nicolae Robu a fost trezit din somn şi pus în temă cu cele întâmplate. „În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2018 poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către mai multe persoane cu privire la faptul că în parcarea unui mall de pe raza municipiului Timişoara mai multe persoane ar fi fost agresate de către taximetrişti. La faţa locului s-a intervenit de urgenţă cu mai multe echipaje cât şi luptători din cadrul SAS, mai multe persoane fiind conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș.

Acum s-a ajuns la faza cu efectuarea cercetătorilor, iar mai multe informații vor fi oferite în următoarea perioadă.

Scandalul din București a fost aflat pe 19 ianuarie. Atunci au fost identificate patru persoane, după cum informa Digi24. Cercetările au început după ce taximetristul a depus o plângere. Atunci, Uber a spus că informația nu se confirmă „Am făcut verificări și cele trei numere de înmatriculare care apar în înregistrarea video nu se află în baza noastră de date cu șoferi parteneri. Întotdeauna vom condamna ferm orice formă de violență și credem că Bucureștiul are nevoie și de servicii de taxi și de soluții alternative de transport, precum Uber”, au declarat oficiali Uber.

Cazul din Timișoara este prezentat ca un câmp de război. E departe de așa ceva, iar Uber nu e o companie străină de astfel de reacții. În Franța, poate țara în care a întâmpina cea mai agresivă rezistență, s-a ajuns la proteste în stradă, incendieri și opoziție destul de violentă din partea taximetriștilor.

Fotografia din deschidere e a lui prebano66 via Flickr.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: Tion.ro