Clever Taxi încă funcționează în Cluj, deși liderii companiilor și-ar dori altceva

Clever Taxi încă funcționează în Cluj, deși liderii companiilor și-ar dori altceva

Clever Taxi s-a aflat în mijlocul unor controverse în ultima lună, în ceea ce privește disponibilitatea serviciului în Cluj. Pe Internet a circulat o poză cu un mesaj primit de unul dintre taximetriștii afiliați la serviciul digital. Acesta era notificat de către dispeceratul cu care colabora că, de la 1 iulie, Clever Taxi avea să fie interzis în Cluj.

Blogul Ciulea.ro a prezentat poza respectivă, dovadă a faptului că patronii din taximetria clujeană intenționau să ducă la alt nivel protestul asupra serviciului Clever Taxi. Aici erau două posibilități. Ori știau ceva în plus față de restul lumii, referitor la o eventuală decizie a Consiliului Local, ori au decis să ia boicotul în propriile mâini și să le interzică soferilor angajați să mai folosească platforma digitală. Un lucru e sigur. Clever Taxi încă funcționează la Cluj-Napoca, chiar dacă întâmpină piedici din ce în ce mai mari din partea liderilor companiilor de taximetrie.

clever taxi interzis la cluj

Pentru a clarifica toată situația, Mihai Rotaru, CEO Clever Taxi, a declarat pentru Playtech.ro că serviciul său este complet funcțional în toate cele 20 de orașe din România. Cu alte cuvinte, nu se pune problema ca acesta să fie interzis. Rotaru a declarat că proprietarii companiilor de taximetrie nu au nici un cuvânt de spus în ceea ce privește uneltele terțe care pot fi folosite de șoferi. În plus, majoritatea acestora sunt șoferi independenți, care lucrează pe bază de contract de colaborare cu dispeceratele.

Rotaru mai spune că limitările abuzive ale patronilor sunt acțiuni grave, care au o tentă puternică de concurență neloială și care încalcă inclusiv legea taximetriei. „Clever Taxi n-a fost interzis în Cluj, aceasta a fost doar afirmația unora dintre patronii de dispecerate. Aceștia nu au un cuvânt de spus în legătură cu ce unelte terțe poate folosi un șofer de taxi, majoritatea fiind șoferi independenți care au doar un contract de colaborare cu dispeceratul. […] Ne așteptăm inclusiv la Primărie să aibă o poziție cât mai curând, în interesul locuitorilor orașului, al turiștilor și al unui transport public cât mai eficient“, a mai spus Rotaru pentru PLAYTECH.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: