Dacă ai telefon cu Windows, poți să-ți iei adio de la Uber

Dacă ai telefon cu Windows, poți să-ți iei adio de la Uber

Uber este cel mai important serviciu de ride-sharing de pe întregul mapamond, dar se pare că nu mai funcționează pe telefoanele cu Windows.

Destinul smartphone-urilor ce utilizează o platformă Microsoft pare să fie pecetluit. Tinde să fie imposibil să mai recomanzi un astfel de dispozitiv, indiferent cât este de ieftin sau de abil pe partea de captură foto. În contextul în care tot mai multe aplicații importante nu mai funcționează pe respectivul sistem de operare, ești mai câștigat dacă te orientezi către un Android mainstream sau entry-level.

De această dată, cei de la Uber au venit cu o veste proastă pentru amatorii de telefoane cu Windows. Această informație a devenit publică la aproximativ patru ani după ce a fost lansată prima versiune de Uber pentru Windows Phone 8, respectiv 8.1. Din 2014 și până în prezent, Uber a devenit un serviciu omniprezent în diverse colțuri ale lumii, dar nu se poate spune același lucru despre platforma Windows pentru telefoane mobile.

La scurt timp după ce s-a lansat Windows 10 Mobile, Uber a oferit la finele lui 2015 o nouă variantă a aplicației omonime optimizată pentru dispozitivele cu W10 Mobile. Din păcate, având în vedere că Microsoft și-a pierdut încrederea în platformă și nu și-a propus să mai lanseze smartphone-uri noi cu Windows, anunțul oficialilor Uber nu este neapărat o surpriză.

Obiectiv vorbind, având în vedere lansările de aplicații din ultimii patru ani, ai putea afirma că Uber a încercat să fie alături de eforturile Microsoft în piața de mobile când nu avea nimeni încredere în ea. Aplicația din 2015 era construită în jurul platformei Microsoft Universal Windows Platform, un detaliu care ar fi trebuit să faciliteze compatibilitatea pe termen lung cu versiunile viitoare ale sistemelor de operare Windows. Acele versiuni nu s-au mai lansat însă.

Dacă citești review-urile aplicației Uber pentru Windows 10 Mobile, este evident că utilizatorii erau de mult timp nemulțumiți de experiența de utilizare. Printre comentariile celor care și-au instalat aplicația, oficialii Uber au anunțat că nu mai oferă suport decât pentru Uber pe Android și iPhone.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: