Trucuri Google Maps: cum setezi adrese ca să le găsești rapid

Pe lista de trucuri Google Maps, se numără multe particularități care ți-ar face viața mai ușoară când pleci la drum, inclusiv o opțiune automatizează realizarea traseului către domiciliu sau către locul de muncă.

Folosesc de mulți ani Google Maps și sunt în continuare uimit de numărul foarte mare de funcții noi pe care nu am avut ocazia să le exploatez. Destul de sus pe lista respectivă se află posibilitatea definirii adresei de acasă și a celei pentru job. În cazul în care vrei să știi câteva trucuri Google Maps, ar fi bine să începi de aici.

Intră în aplicația omonimă pentru mobil și accesează meniul principal din colțul din stânga sus, ascuns în spatele celor trei liniuțe. Fă un tap pe Locațiile dumneavoastră și apasă pe Domiciliu. În noua fereastră, tastează adresa de acasă sau, pentru o precizie sporită, apasă pe Alegeți pe hartă.

Vei fi localizat imediat, iar dacă ești încântat de ce ai ales, apasă pe Salvați în dreapta sus. Repetă procedura pentru secțiunea Serviciu sau Job din același meniu intitulat Locațiile dumneavoastră.

Dacă ai definit deja o adresă și nu ești mulțumit sau ți-ai schimbat locul de muncă, intră în meniul principal la Locațiile dumneavoastră și apasă pe cele trei bulinuțe din dreapta cuvântului Domiciliu.

Poți face un tap suplimentar pe Editați locația acasă, poți apăsa pe modificați pictograma pentru a-i asocia o pictogramă mai specială sau poți șterge complet adresa atașată locației Acasă sau Serviciu. Toate sunt la un tap distanță.

Un avantaj important derivat din definirea celor două adrese principale, domiciliu și acasă, are legătură cu accesarea lor rapidă prin 3D Touch. Dacă ai un iPhone 6S sau mai nou și un Android cu Oreo sau mai nou, când apeși mai tare pe icoana de la Google Maps, poți opta pentru generarea automată a unui traseu către casă, fără să mai apeși pe vreun buton suplimentar.

E ca și cum faci click dreapta pe icoana aplicației de navigație și optezi pentru un traseu rapid la muncă.

Alexandru Puiu
09:03 08.07.2018
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video