02 iul. 2018 | 10:54

Google Maps împrumută cea mai utilă opțiune din Waze

ACTUALITATE
Google Maps împrumută cea mai utilă opțiune din Waze

După aproximativ cinci ani de la achiziția Waze de către Google, compania americană a introdus în Google Maps o actualizare surprinzător de utilă.

Dintr-un punct de vedere, în momentul în care Facebook a cumpărat Instagram sau WhatsApp, respectivele entități și-au menținut destul de mult indepenendența în cadrul celei mai mare rețele de socializare. Deși ar fi putut să combine toate opțiunile din Waze în Google Maps, gigantul din Mountain View a respectat aceleași principii ilustrate de Facebook.

Waze și Gogle Maps nu au fost niciodată foarte similare. Limbajul de design al interfeței din Maps a rămas în mare parte neschimbat în ultimii cinci ani, în timp ce Waze a devenit mai colorat și mai util. Foarte multe comunități s-au format în jurul posibilității raportării de evenimente mai mult sau mai puțin fericite în aplicație.

Raportarea de incidente este o opțiune foate utilă care te ajută în cazul în care vrei să îți ajuți partenerii din trafic cu informații, în timp ce tu ai același beneficiu. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că acea funcție a fost introdusă în Google Maps.

Ca de obicei, procesul de propagare al noii actualizări se va desfășura pe parcursul săptămânilor următoare, dar ar trebui să nu dureze foarte mult până când o vei utiliza în România. În trecut, Google Maps a introdus și continuă să ofere informații referitoare la traficul din zonă.

Acelea sunt însă derivate din faptul că măsoară viteza de deplasare a altor participanți la trafic. Dacă vor exista foarte mulți indivizi care vor raporta evenimente în trafic pe Google Maps, sunt șanse foare mari să renunți în curând la Waze.

În privința raportării de evenimente în trafic pe Google Maps, fiecare incident va apărea pe hartă împreună cu ora exactă la care a fost raportat, pentru a te ajuta să știi un pic mai bine dacă informația respectivă este sau nu de actualitate. Primele zvonuri pe marginea acestei funcții au ajuns online în urmă cu câteva săptămâni, dar acum poste fi experimentată la scară largă.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele