Tricourile din lemn par o idee proastă, dar realitatea e surprinzătoare

Tricourile din lemn par o idee proastă, dar realitatea e surprinzătoare

Lemnul poate nu sună ca un material ideal când vine vorba de materiale textile, dar anul acesta lucrurile au început să se schimbe.

Fibrele de lemn ar putea fi secretul către materiale mai moi, mai comfortabile și mai curate decât cele cu care suntem obișnuiți. Cei de la RibbedTee au creat niște tricouri eco-friendly de bărbați, care sunt moi și permit pielii să respire mai ușor, astfel încât să eviți petele de transpirație.

Există mai multe materiale din fibre de celuloză – poate cel mai popular fiind bumbacul. Toate au proprietăți de absorbție puternică, de control al temperaturii și de încetinire a dezvoltării bacteriilor.

Materialul folosit de cei de la RibbedTee se numește TENCEL și este derivat din fibre durabile de celuloză. Aceste fibre de celuloză sunt făcute prin dizolvarea de materiale naturale, precum celuloza sau trunchiul lemnos și regenerarea lor prin tehnici de extrudare și precipitare.

Prin comparație cu tricourile din materiale sintetice, cele realizate din TENCEL reduc mult umiditatea produsă de transpirație (au o capacitate de absorbție mai mare cu 50% decât bumbacul), reglează temperatura corpului și reduce numărul de bacterii. Aceste tricouri au în compoziție și puțin spandex, pentru a le face mai elastice. Ele pot fi purtate ca atare sau pe sub alte haine.

Tricourile din TENCEL nu sunt singura inovație în materie de materiale futuriste. Un grup format din trei studenți de la Massachusetts Institute of Technology și trei studenți de la Fashion Institute of Technology au dezvoltat în cadrul unui workshop niște concepte care par desprinse din filmele SF, potrivit Union Leader. Ei au creat un tricou care își schimbă culoarea în funcție de dispoziția ta și un șorț de bucătărie cu buzunare interschimbabile și care se poate transforma într-o rochie.

Moda pare să se schimbe armonios odată cu tehnologia – să sperăm doar că nu vom ajunge să arătăm ca rezidenții Capitolului din „The Hunger Games”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: