Tricoul care îți monitorizează nonstop inima înlocuiește mersul la spital

Tricoul care îți monitorizează nonstop inima înlocuiește mersul la spital

Hainele sunt pentru unii o modalitate de a-și exprima personalitatea, însă o ținută frumoasă nu a salvat viața nimănui, până acum.

Un tricou care monitorizează constant activitatea inimii și detectează anomalii ar putea să protejeze oamenii împotriva accidentului vascular cerebral. De asemenea, acesta ar putea ajuta și la diagnosticarea cauzei leșinului.

Tricoul de ultimă tehnologie se numește Cardioskin și are electrozi cusuți în țesătura de bumbac, care efectuează nonstop verificării asupra activității inimii. Aceștia sunt conectați la un cip mic din îmbrăcăminte, care transmite rezultatele către o aplicație de pe smartphone-ul pacientului. Tot procesul are loc wireless.

La rândul ei, aplicația partajează datele cu un cardiolog, care le poate evalua. Tricoul poate fi spălat de 35 de ori înainte de a fi înlocuit și a fost dezvoltat pentru a îmbunătăți detectarea condițiilor cardiace periculoase, cum ar fi fibrilația arterială, care determină un ritm cardiac neregulat și crește riscul de accident vascular cerebral.

Numai în Marea Britanie, cel puțin un milion de oameni suferă de această afecțiune. Cauzele bolii încă sunt necunoscute, deși tensiunea arterială crescută, infecțiile toracice, o tiroidă hiperactivă, cafeina și alcoolul ar fi posibile declanșatoare ale bolii.

Electrocardiogramele convenționale sunt cele care detectează boala. Acestea se realizează în spitale și implică un personal bine instruit, care atașează până la 24 de electrozi separați pe diferite părți ale corpului pentru a măsura semnalele electrice.

Dar majoritatea pacienților prezintă ritmuri anormale doar intermitent – unii pot sta zile sau chiar săptămâni fără a avea un episod. Asta înseamnă că șansele de detectare în timpul unui control la spital sunt puține.

În unele cazuri medicii le eliberează pacienților un dispozitiv numit Holter, care se poartă pe sub haine pentru a încerca să identifice problema. Tricoul Cardioskin este fabricat dintr-o țesătură albă de bumbac și ar putea fi o alternativă mult mai convenabilă pentru purtatul zilnic.

Citește și: