Tractorul autonom care a deszăpezit o șosea cu o viteză record

Un tractor autonom finlandez a stabilit un record mondial uimitor. Tractorul a devenit cel mai rapid utilaj din lume, după ce a deszăpezit o șosea închisă cu o viteză incredibilă.

Pentru că e vară și afară soarele dogorește, n-ar fi rău să te gândești puțin la o iarnă cu multă zăpadă. După cum te-ai obișnuit, autoritățile de la noi sunt mereu luate prin surprindere de iernile cu ninsori abundente târzii, iar utilajele de deszăpezire eficiente sunt cruciale pentru a menține orașele și principalele artere rutiere funcționale.

Valtra T254 Versu este unul dintre cele mai performante tractoare din lume și, grație versatilității sale, a putut fi folosit și pentru stabilirea unui record mondial de viteză. Autoritățile române ar avea multe de învățat de la finlandezi când vine vorba de deszăpezire, dar trebuie și bani pe măsură pentru a achiziționa un tractor cu performanțele celui care a stabilit un record.

tractor record valtra

Valtra este cel mai important producător de tractoare din regiunile nordice și are o lungă istorie în fabricarea celor mai bune vehicule care asigură întreținerea drumurilor pe timp de iarnă.

O echipă de cercetare a producătorului nordic de anvelope Nokian Hakkapeliitta TRI, alături de cei de la Valtra, au testat un model Valtra T254 Versu pe o șosea închisă din sudul Finlandei.

Echipat cu implement frontal și anvelope de încercare cu blocurile benzii de rulare special adaptate la suprafețele înghețate sau cu zăpadă, tractorul autonom a reușit să deszăpezească drumul cu o viteză de 73,171 km/h.

Dacă nu te impresionează nicio valoare care nu depășește 100 km/h, gândește-te numai de câtă forță este nevoie pentru a împinge de pe carosabil zăpada și gheața. Mai adaugă și stratul foarte alunecos de sub pneuri și temperaturile aflate mult sub limita înghețului și deja pentru multe utilaje ar fi imposibil să doboare recordul celor de la Valtra.

tractor record valtra

Valtra nu s-a aflat pentru prima dată în fața unor astfel de provocări. În 2015, a fost stabilit recordul de viteză pe gheață cu tractorul Valtra T234 Versu, o versiune mai veche. Acesta a atins viteza de 130,165 km/h și nici acum n-a fost doborât recordul, dar, probabil că nici nu s-a încumetat nimeni să încerce.

Recordurile celor de la Valtra îi ajută cercetarea și dezvoltarea utilajelor agricole autonome. Perfecționarea tractoarelor Valtra pare un proces constant, iar modelul actual, chiar și în versiunea standard, este echipat cu interfața SmartTouch, care oferă utilizatorilor confort în manipularea tractorului, prin controale intuitive. Condusul este ca o joacă pe tabletă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: infotrucker