20 apr. 2018 | 18:30

Toyota are o problemă cu Android în mașină și Google e de vină

ACTUALITATE
Toyota are o problemă cu Android în mașină și Google e de vină

Majoritatea autoturismelor de top recente au devenit mai deștepte prin implementarea suportului pentru platforme ca Android Auto de la Google sau Apple CarPlay. Se pare însă că Toyota are o problemă cu Android în mașină.

În urmă cu 4-5 ani, Apple CarPlay era doar un moft, iar Android Auto era în stadiu de proiect. La ora actuală, foarte mulți producători din industria auto au făcut eforturi pentru a-și transforma mașinile în unele smart prin sistemele software de la Apple sau Google. Din păcate pentru utilizatori, nu toate companiile sunt deschise la amele platforme. 

Dacă ai un smartphone Android și te încântă mașinile de la Toyota, vei fi dezamăgit să afli că producătorul japonez are o problemă cu platforma creată de Google. Din acest motiv, s-ar putea să mai treacă mulți ani până când vei vedea un autoturism de la Toyota cu Android Auto la bord.

Conform celor de la 9to5Google, lămuririle pe marginea subiectului au fost oferite de curând publicului larg de către Mark Dejongh – Toyota Avalon’s Executive Program Manager. ”Suntem o companie conservatoare și am vrut să fim siguri că totul este în regulă. Am vrut să protejăm intimitatea clienților noștri.

Credem cu tărie în principiile noastre și în ceea ce facem.” Totul pleacă de la modul elaborat prin care Google colectează o serie stufoasă de date de la utilizatorii de Android, indiferent dacă este vorba de un telefon cu acest sistem de operare sau o mașină cu Android Auto.

Aceste declarații au venit la scurt timp după ce Toyota a anunțat că va integra Apple CarPlay în majoritatea autoturismelor viitoare. Problema cu Android Auto a plecat de la un raport din 2015 publicat de Motor Trend.

La momentul respectiv, a ieșit la iveală faptul că Google colectează numeroase date de pe mașinile cu Android Auto fără acordul clienților. Între timp, Google a negat astfel de practici, dar directorii Toyota se pare că nu au fost convinși.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele