Google neagă faptul că Android Auto ar furniza prea multe date

Google neagă faptul că Android Auto ar furniza prea multe date

După ce zilele trecute Motor Trend a făcut public motivul pentru care Porsche a ales să folosească Apple CarPlay pentru autoturismele sale, Google sare în apărarea Android Auto.

Publicația care a pornit „conflictul” între cei doi mari giganți ai tehnologiei sugera faptul că Android Auto ar fi furnizat prea multe date celor de la Google. Compania a răspuns afirmaților, spunând că publicația a înțeles greșit.

„Intimitatea este un aspect important pentru noi și nu colectăm date precum poziția volanului, temperatura uleiului sau cea a sistemului de răcire, așa cum spun cei de la Motor Trend”, au declarat cei de la Google pentru The Verge. Conform acestora, utilizatorii sistemului Android Auto pot opta să-și împărtășească informațiile cu acesta pentru o experiență mai îmbunătățită. De exemplu, Android Play poate fi hands-free atunci când șoferul conduce și poate oferi informații mai precise pentru sistemul de navigare.

Afirmațiile contrazic declarația celor de la Motor Trend, care susțineau că Porsche a ales să utilizeze Apple CarPlay în detrimentul Android Auto, pentru 911 Carrera și 911 Carrera S.Cu toate astea, compania mamă a lui Porsche, Volkswagen, instalează deja Android Auto pe câteva dintre modelele sale.

Potrivit Google, Android Auto ar colecta datele doar atunci când acest lucru ar spori siguranța pasagerilor, sau atunci când utilizează ceva în folosul acestora, precum GPS-ul. În plus, utilizatorii pot selecta lucrurile pe care sistemul le monitorizează, iar aceste setări se fac atunci când intri în posesia noului autoturism.

Acum, întrebarea rămâne: de ce a ales Porsche Apple CarPlay? Nici cei de la Porsche, cât nici jurnaliștii Motor Trend nu au răspuns cererii de a face o declarație pe baza acestui subiect.

Citește și: