25 sept. 2018 | 14:17

Topul telefoanelor cu cele mai bune ecrane pe care să le cumperi

ACTUALITATE
Topul telefoanelor cu cele mai bune ecrane pe care să le cumperi

Ecranul a devenit unul dintre cele mai importante componente ale telefonului, iar dacă ești în căutarea celui mai potrivit, acest top îți dă câteva sugestii de telefoane cu cele mai bune diagonale și rezoluții.

Deși s-au scurs doar șase luni din acest an, putem spune că piața a fost deja invadată de o mulțime de telefoane, care mai de care mai atractive și mai performante, așa că sigur ți-e greu să alegi ceva în tot acest haos comercial. Dar dacă ecranul e cel care te interesează cel mai mult la un smartphone, citește următoarele sugestii.

Azi, cu toții ne dorim un telefon cu ecran cât mai mare, chiar dacă de multe ori omitem faptul că ajunge să nu ne mai încapă în buzunar. Dar ideea e să fie un ecran luminos, care redă culori cât mai vii, la o calitate superioară, pe care să urmărești clipuri video, seriale, să editezi fotografii și să te joci. Îți trec în revistă telefoanele cu cele mai bune diagonale și rezoluții la momentul actual:

Telefoane cu ecrane de top: Samsung Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9

Samsung a dat lovitura cu S-AMOLED, tehnologia de pe telefoanele sale. Încă din 2010 produce ecrane fabuloase, iar Samsung Galaxy Note 9 nu-i o excepție.

Samsung Galaxy Note 9 îți propune un ecran mai mare decât flagship-urile anterioare, de 6,4 inci, dar și rezoluția de 2.960 x 1.440; totuși, nu e totul despre asta, ci despre cum redă culorile și, mai ales, nivelurile de negru. Pe un ecran S-AMOLED, negrul e negru. Poate pare ciudat și inutil, dar asta înseamnă că videoclipurile, pozele și chiar textele arată mai bine. Iar tehnologia asta îi permite producătorului să aibă și acel always-on pe ecranul blocat. Totodată, consumul de energie e mai redus decât pe un LCD.

Samsung Galaxy Note 9 este disponibil AICI.

Telefoane cu rezoluție bună: OnePlus 6

OnePlus 6

OnePlus 6 este cel mai ieftin telefon premium de până acum, din 2018. Deși îi lipsesc anumite funcționalități pe care le apreciezi pe un Samsung Galaxy S9 sau pe un Pixel 2 XL, OnePlus 6 reușește săă fascineze atât prin design, cât și prin performanțe.

OnePlus 6 e echipat cu ecran Optic AMOLED, de 6,3 inci, deci puțin mai mare decât S9, deși n-o să observi asta, și o rezoluție de 1.080 x 2.280 pixeli.

În România poți să îl cumperi de AICI.

Top telefoane cu ecrane mari: Oppo Find X

oppo find x preț lansare

Oppo Find X este cea mai nouă apariție a momentului și îți va încânta privirea. Are o diagonală impresionantă de 6,4 inci, ceea ce-l face unul dintre telefoanele ideale ale prezentului din punctul de vedere al acestei specificații.

Mai adaugă și o rezoluție de 1.080 x 2.340 pixeli și cele 16 milioane de culori pe care le reproduce ecranul AMOLED și deja  merită să testezi puțin telefonul. În plus, displayul nu prezintă crestătura copiată de la iPhone X și, în ciuda diagonalei, poate fi manevrat cu ușurință cu o singură mână. Raportul ecran-corp e uriaș, de 92,25%.

La noi, încă n-a ajuns pe piață, va trebui să mai aștepți, dar prețul va depăși 1.000 de euro.

Telefoane cu ecrane bune: Google Pixel 2 XL

Google Pixel 2 XL

Dacă ai să cauți pe internet, ai să găsești numeroase review-uri despre acest telefon, unele pro, altele contra lui, dar trebuie să reții că gadgetul gigantului din Mountain View chiar merită investiția.

Google Pixel 2 XL are un ecran P-OLED, deci o tehnologie ușor inferioară față de cea a modelelor prezentate mai sus, dar vine cu o diagonală de 6 inci și rezoluție de 2880 x 1440 pixeli, care redau 16 milioane de culori, dar mai  pale, pentru o redare mai naturală a nuanțelor.

În România, ai putea să-ți cumperi un Pixel 2 XL de AICI.

Telefoane cu cel mai bun ecran: iPhone Xs Max

REVIEW: iPhone X

Nu cred că mai e nevoie de prea multe prezentări în cazul lui. E cel mai nou și mai performant telefon de la Apple, mândria companiei, care a fost și este copiat de o mulțime de branduri.

iPhone Xs Max se laudă cu cel mai mare ecran de pe vreun telefon Apple, de până acum. Are diagonala de 6,5 inci, iar rezoluția este de 2.688 x 1.242 pixeli. Ca întotdeauna, Apple vine cu rezoluțiile care se abat de la standard, dar calitatea ecranului AMOLED nu lasă de dorit.

iPhone Xs Max poate fi cumpărat de AICI.

Telefonul cu cea mai bună rezoluție: Sony Xperia XZ2 Premium

Sony Xperia XZ2 Premium

Chiar dacă probabil ai cam uitat de existența acestei companii, Sony încă realizează produse de înaltă calitate și excelează în tehnologie. Sony Xperia XZ2 nu excelează când vine vorba de tipul displayului, care este un banal IPS și o diagonală de doar 5,8 inci. Dar are cea mai mare rezoluție dintre cele enumerate aici și chiar e impresionantă: 3.840 x 2.160  pixeli.

Rezoluția face echipă perfectă cu camera foto, care e punctul forte al acestui telefon.

La noi, telefonul poate fi cumpărat de AICI.