Top filme din toate timpurile pe care merită să le vezi de două ori

Top filme din toate timpurile pe care merită să le vezi de două ori
10:25 10.07.2018

Unele filme sunt atât de bune, încât vei vrea să le vezi de mai multe ori. În această idee ți-am făcut acest top cu filme lansate de-a lungul timpului.

Există cazuri în care, spre final, toate datele problemei se schimbă și, privind în retrospectivă, toate acțiunile anterioare din film au altă însemnătate. Dinamica filmului se transformă, iar pentru a o aprecia pe deplin este nevoie uneori de o a doua vizualizare.

Pe de altă parte, există și filme care nu au neapărat o dezvăluire șocantă la final, dar care merită să le mai vezi o dată. Motivele pot fi variate, dar cel mai important este că atmosfera a lăsat o amprentă atât de puternică, încât pur și simplu nu poți lăsa lucrurile așa.

Mai jos vei găsi un top filme apreciate atât de fani, cât și de critici, care te vor face să vrei să le vezi din nou și din nou.

Top filme pe care merită să le vezi de două ori: Split

filme pe care sa le vezi de doua ori

Această producție intră lejer în top filme de revăzut. Acțiunea e despre mintea fracturată a unui bărbat cu tulburare de identitate disociativă, Kevin, și te lasă să pășești înăuntru să privești. De asemenea, marchează întoarcerea glorioasă a regizorului M. Night Shyamalan, care a transformat acest film într-un sequel al filmului „Unbreakable”, realizat tot de el și lansat în 2000.

Kevin a reușit să își dezvăluie cele 23 de personalități care conviețuiesc în el cu ajutorul psihiatrei sale, dr. Fletcher. Atunci când răpește trei adolescente, zidurile dintre personalitățile sale încep să se dărâme, pe măsură ce o a 24-a personalitate, denumită Bestia, se pregătește să iasă la suprafață. Chiar și la a doua vizionare, filmul se joacă cu mintea ta, te menține într-o tensiune dureroasă și abia se îndură să îți dea drumul la final.

Top filme de văzut și a doua oară: Shutter Island

filme pe care sa le vezi de doua ori

Filmul are loc în anul 1954 și este un omagiu al vechiurilor thrillere. În centrul lui avem duo-ul regizorului Martin Scorsese și a actorului său preferat din ultimul deceniu, Leonardo DiCaprio. Echipa lor oferă greutate filmului, și nu doar în materie de notorietate.

Povestea îl urmărește pe șeriful Teddy Daniels, care este angajat pentru a investiga dispariția unui pacient din spitalul de pe Insula Shutter. El începe să se întrebe dacă nu a fost cumva adus pe insulă în urma unui complot al medicilor de acolo, care oferă tratamente macabre, lipsite de etică, pacienților. Când te uiți a doua oară, vei fi surprins de câte interpretări poți atribui întregii povești.

Filme pe care să le vezi de două ori: Mr. Nobody

filme pe care sa le vezi de doua ori

Filmul se desfășoară în 2092, într-o lume utopică în care nemurirea a fost atinsă. Pe parcurs, jonglează cu teoria stringurilor, teoria haosului și a universurilor paralele, în timp ce în fundal se întrăzărește țesătura iubirilor ratate și a unui timp infinit.

Îl vedem pe ultimul muritor rămas în viață cum meditează asupra trecutului său vast și a vieților pe care le-ar fi putut trăi dacă, în anumite momente, ar fi luat o altă decizie. Este un deliciu și o durere deopotrivă când ești trecut prin toate amintirile lui și nu numai.

Vizionarea acestui film pentru a doua oară nu este doar plăcută, ci și necesară pentru a cuprinde cu mintea zecile de detalii atât de atent împrăștiate în film.

Ce filme să vezi din nou: The Intern

filme pe care sa le vezi de doua ori

Poate nu te-ai aștepta la un asemenea film să își găsească locul în această listă, dar îl merită – și încă din plin. Filmul explorează teme precum bătrânețea, prietenia și dificultatea de a pune în balans familia și cariera, iar actorii Robert De Niro și Anne Hathaway îl desăvârșesc prin jocul lor actoricesc. Pare simplu la suprafață, dar este exact ce trebuie.

Acțiunea are în centru un bărbat văduv, în vârstă de șaptezeci de ani, care realizează că statutul de pensionar nu îi priește și decide să aplice pentru un program de interni seniori. El este primit de către un startup de comerț electronic cu modă.

Călătoria bătrânului este una care poate să înmoaie pe oricine fără să se împiedice de clișee. Filmul nu are mari dezvăluiri și imită bine realitatea fără să se chinuie. Este o plăcere – una deloc vinovată – să îl vezi încă o dată.

Încă o producție pentru top filme de revăzut: The Shawshank Redemption

filme pe care sa le vezi de doua ori

Filmul are cel mai mare scor pe IMDb de ani buni – dacă nu l-ai văzut și ți se pare exagerat, află că nu e. Acest film din 1994 își merită toate laudele și hype-ul pe care le-a primit de-a lungul timpului și continuă să le primească.

Povestea îl are în centru pe Andy Dufresne, un tânăr vice-președinte la o bancă. Când soția lui și amantul ei sunt uciși, crima este pusă pe umerii lui Andy, pe motiv că acesta aștepta în fața casei în noaptea crimei, având un pistol în mână.

Astfel, el este trimis la închisoarea Shawshank, unde trebuie să își ispășească pedeapsa. Filmul are unul din cele mai bune twist-uri din cinematografie, pe care nu ai cum să îl prevezi, oricât de isteț îți spui că ești. Filmul rămâne spectaculos, ori de câte ori l-ai vedea.

La ce filme să te uiți de două ori: Interstellar

filme pe care sa le vezi de doua ori

La vremea lansării, a intrat lejer în orice top cu filme. S-a ridicat la nivelul așteptărilor și chiar a reușit să le depășească. Filmul este dominat de componenta științifică, însă este concomitent o lecție despre umanitate și despre iubire în toate formele ei.

Filmul se petrece într-un viitor distopic, în care Pământul a fost lovit de o secetă globală și furtuni puternice de praf. O echipă de cercetători este trimisă printr-o gaură de vierme pentru a găsi o planetă locuibil, unde oamenii s-ar putea muta. Într-o atmosferă apocaliptică și inundată de cele mai intense emoții, aceștia trebuie să învețe să gândească ca specie, nu ca indivizi. La fiecare nouă vizionare, vei observa lucruri care poate ți-au scăpat, iar la final vei rămâne de fiecare dată cu senzația că ai fost martorul la ceva legendar.

Filme de văzut și a doua oară: Forrest Gump

filme pe care sa le vezi de doua ori

Este filmul care a câștigat Oscarul în fața Shawshank Redemption, lucru ce a cauzat mari controverse – adevărul este însă că ambele filme sunt absolut grozave, iar mentalitatea că trebuie să îți placă doar unul este cel puțin stupidă.

Acțiunea te va purta prin deceniile din viața lui Forrest Gump, un bărbat cu o inteligență sub medie, cu un suflet mare și cu un talent atletic nemaivăzut. Totul se petrece între 1944 și 1982, în Statele Unite ale Americii. Forrest ajunge să fie martor sau chiar să influențeze unele din cele mai importante evenimente istorice ale acelei perioade. Povestea este una care te captivează de la prima scenă și nici nu vei ști când s-au scurs cele două ore și douăzeci de minute ale filmului. Vei vrea să retrăiești viața lui Forrest alături de el din nou și din nou.

Etichete: