Rețeaua socială care îți garantează nemurirea

Rețeaua socială care îți garantează nemurirea

Încă nu am ajuns în stadiul în care putem lua o pastilă ca să trăim veșnic, dar oamenii de știință găsesc mereu noi metode de a ne apropia cât mai mult de atât vis.

Folosim rețelele sociale pentru a ne exprima aproape orice gând și orice trăire. Publicăm fotografii și ne facem prieteni noi, în timp ce ținem legătura cu cei vechi.

Acolo arătăm ce ne inspiră, ce ne îngrijorează, ce visăm. Practic, pe rețelele sociale lăsăm părticele din noi, unele mai mari, altele mai mici.

De la această premiză au plecat creatorii unei noi rețele sociale care ne promite nemurirea.

Se numește Eter9 și folosește un algoritm de inteligență artificială pentru a publica mesaje chiar și după moartea utilizatorilor. Pxistă o pagină principală, similară Newsfeed-ului Facebook, dar și un ”cortex”, similar paginii de profil.

Poți ”zâmbi” la lucrurile publicate de alții, la fel ca în cazul în care ai da like pe Facebook, și există și o rețea de roboți, numiți Niners, pe care utilizatorii îi pot adopta. Asta înseamna că utilizatorii rețelei vor putea interacționa cu aceștia, în cazul în care nu vor avea foarte mulți prieteni pe Eter9.

Rețeaua este creată de Henrique Jorge, un dezvoltator portughez, iar la ora actuală este folosită de 5.000 de persoane, fiindcă platforma este în stadiu beta. ”Încercăm să dezvoltăm un sistem de inteligență artificială care învață despre utilizatori mult mai repede decât alte rețele, precum Facebook, și un lucru care ne ajută este faptul că Eter9, în acest moment, este o rețea mică”, a declarat acesta.

Cei care își vor face cont pe Eter9 vor putea chiar să-și vadă avatarul care le va lua locul după moarte și să îi regleze comportamentul.

Ideea nu este una nouă. O altă rețea similară, numită Eterni.me, este creația românului Marius Uraschi. Și aceasta se află în stadiu beta, dar în jur de 30.000 de persoane și-au arătat interesul față de ea.

Chiar și Facebook lucrează la dezvoltarea sistemelor de inteligență artificială, așa că nu e exclus să vedem funcționalități similare chiar și de la cea mai mare rețea socială din lume.

Citește și: