Tim Cook încearcă să te impresioneze după ce ți-a încetinit iPhone-ul

Tim Cook încearcă să te impresioneze după ce ți-a încetinit iPhone-ul

Nu mai există nici un dubiu în privința faptului că Apple ți-a făcut iPhone-ul semnificativ mai lent decât în urmă cu câțiva ani. Tim Cook își cere scuze.

Nimic nu este mai frustrant decât să faci o investiție semnificativă într-un smartphone de top, doar pentru a afla după câțiva ani că performanța sa a fost șuntată de către producător. Se poate verbaliza fără probleme argumentul că acel gest este pentru binele tău. Conform declarațiilor oficiale, Apple a micșorat frecvența de lucru a procesoarelor din iPhone cu scopul ca acestea să nu se mai închidă din senin, atunci când bateriile uzate de la interior nu au mai făcut față cererii consumatorilor.

La ora actuală, există aproximativ 50 de procese înaintate împotriva Apple pentru practicile dezvăluite în ultimele luni. Cei mai mulți internauți sunt de părere că respectivul gest a fost făcut pentru a forța utilizatorii să-și cumpere terminale noi. Pentru întreaga tevatură, gigantul din Cupertino a publicat în urmă cu ceva timp o scuză oficială, dar de această dată este vorba de afirmațiile CEO-ului Tim Cook.

La aproximativ o săptămână după ce a inițiat un program de înlocuire a bateriilor la iPhone cu doar 29 de dolari, Tim Cook a dat un interviu pentru postul de televiziune ABC News. În respectivul context, au fost făcute mai multe declarații importante, dar cele mai interesante au vizat programul tacit de încetinire a iPhone-urilor.

”Când l-am lansat, am spus despre ce era vorba, dar nu cred că foarte mulți oameni au fost atenți.” CEO-ul a început interviul cu niște afirmații voalate. ”Ne cerem sincer scuze oricui crede că am avut orice alt fel de motivație.” A continuat încercând să convingă fanii companiei că intenția nu a fost în nici un moment de a forța utilizatorii să-și cumpere iPhone-uri mai noi și mai scumpe.

În final, detaliile contează însă mai puțin. Important este că începând cu viitoare versiune de iOS, vei putea tu să decizi dacă vrei să ai iPhone-ul un pic mai lent sau îți asumi faptul că s-ar putea să se închidă din senin, dacă bateria ta de la telefon este uzată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: