06 nov. 2017 | 12:00

Tim Cook: iPhone X nu este scump, dacă-l calculezi în cafele

ACTUALITATE
Tim Cook: iPhone X nu este scump, dacă-l calculezi în cafele

iPhone X este cel mai scump telefon creat vreodată de Apple, dar Tim Cook încearcă să ne schimbe opinia vizavi de preț printr-o comparație.

În Statele Unite, un iPhone X are un preț de pornire de 1000 de dolari. La respectiva valoare se adaugă alți 150 de dolari dacă te gândești la modelul de 256 GB. În România, valorile vehiculate sunt și mai generoase. La iStyle, un dealer oficial Apple, îndrăgitul aparat începe de la 5400 lei și sare până la 6200 lei, în funcție de capacitatea de stocare.

Trecând peste abilitățile telefonului de a justifica investiția absurdă, glumele vizavi de utilitatea acelei sume nu au întârziat să apară. Nu de alta, dar și dacă ești un fan al produselor Apple, cu aceeași bani poți să-ți iei un laptop pe care îl folosești mult mai mult decât un telefon.

Într-un interviu acordat de Tim Cook în urmă cu câteva zile, CEO-ul Apple a făcut câteva afirmații menite să justifice cea mai mare valoare plătită vreodată pe un telefon al companiei pe care o conduce. Comparația la care a apelat Cook implică utilizarea unei cafele la un bar ca referință.

Deși primele cifre ne arată că iPhone X se vinde ca pâinea caldă, iar cumpărătorii sunt imuni la valoarea de achiziție, Tim Cook ne-a oferit un scenariu interesant.  Având în vedere că rata pe lună la un iPhone X conform planului de upgrade folosit de Apple în SUA este de 56 de dolari pe lună, respectiva cifră se reflectă într-o cheltuială zilnică mai mică de 2 dolari. Același preț de 8-9 lei îl cheltuie mulți dintre noi la o cafenea pe o specialitate pe bază de cafea. La Starbucks, prețul unei cafele poate să ajungă și la 15 lei, deci, pornind de la principiul lui Cook, nu este exclus să vedem un iPhone de 1500 de dolari în 2018.

Ca idee, este important de reținut că nu doar iPhone X are un preț de peste 1000 de dolari. Galaxy Note 8 poate fi achiziționat din România cu 4200 de lei.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele