O Tesla tractează un camion pe zăpadă ca și cum pentru asta e construită

O Tesla tractează un camion pe zăpadă ca și cum pentru asta e construită

Tesla a reușit să-și facă un capital de imagine excelent printre mașinile electrice. Acum poți să vezi că aceste mașini nu sunt doar bijuterii pe roți și mofturi. 

O parte din America trece în aceste zile prin viscoluri puternice și căderi abundente de zăpadă. Firesc, apar numeroase cazuri cu mașini blocate pe străzi. Nu doar că o Tesla Model X n-a rămas blocată, dar a reușit să tracteze, la deal, un camion. Poate că nu era încărcat, dar tot este un camion tractat de un automobil obișnuit.

Mașina Tesla e a unui angajat Tesla, iar videoclipul de mai jos a fost filmat în Raleigh, Carolina de Nord. Tesla ar avea o limită de tractare de circa 2.200 de kilograme, dar se pare că se descurcă și cu mai mult de atât. Clipul a fost publicat pe Facebook și din comentarii afli că nici consumul n-a fost exagerat de mare. Mai mult, mașina ar fi fost în modul Slip Start, creat pentru suprafețe alunecoase, cu aderență redusă.

Cel care a publicat videoul n-a spus ce cauciucuri avea mașina, dar, conform publicației Jalopnik, iernile în Raleigh nu sunt atât de grele, cât să fie impuse anvelope de iarnă. Chiar și așa, mai rămâne o întrebare: e un clip creat de Tesla ca să se dea mare cu mașina sa? Și dacă răspunsul e afirmativ, e o reușită pe care n-o vezi la multe automobile disponibile pe piață.

[readmore]

Totuși, chiar și această performanță nu scapă Tesla de-o problemă și mai mare: capacitatea de producție redusă. E în urma estimărilor. Însă, dacă o mașină de acest tip reușește să aibă o așa performanță, atunci camionul pregătit de aceeași companie ar putea avea câteva surprize plăcute. Îl vom vedea pe piață în următorii ani.

Screenshot din video, în caz că acest clip dispare de pe net.
Citește și:
Sursa: Jalopnik
Etichete: