Porsche a dezvăluit rivalul perfect pentru Tesla Model X

Porsche a dezvăluit rivalul perfect pentru Tesla Model X

Porsche are de gând să aducă pe piață un rival serios pentru Tesla Model X, iar noul automobil a fost dezvăluit la Geneva de companie.

Porsche le-a pus gând rău celor de la Tesla, având în vedere că deja vorbim despre o a doua mașină care poate rivaliza direct cu unul din modelele produse de compania lui Musk. Dacă prima oară nemții s-au uitat către Model S, acum au luat la țintă și Tesla Model X, odată cu dezvăluirea lui Porsche Mission E Cross Turismo SUV.

porsche mission e cross turismo suv 1

Noul crossover nu a venit și cu foarte multe detalii, pe lângă dezvăluire, dar știm deja că Porsche are de gând să aducă automobilul pe piață, într-o ediție de serie. Dacă ținem cont de faptul că piețele pentru mașini SUV, dar și pentru cele crossover, continuă să crească, n-ar trebui să fim prea mirați dacă vom vedea mașina după ce Mission E ajunge pe piață.

porsche mission e cross turismo suv 1

Așa cum știm deja de la Mission E clasic, dar și de la orice alt Porsche, avem de-a face cu o mașină rapidă. Cross Tusimo vine cu două motoare electrice și cu tracțiune AWD. Automobilul are 600 de cai putere și reușește să ajungă la 100km/h în ceva mai puțin de 3,5 secunde. În comparație, Tesla Model X reușește să atingă aceeași viteză în 2,9 secunde.

porsche mission e cross turismo suv 1

Datorită lui I-Pace, dar și Model X, iar acum mulțumită lui Mission E Cross Turismo, piața automobilelor SUV electrice continuă să se dezvolte și ar putea chiar să devină aglomerată. Oricum ar fi, un lucru e sigur: dacă avem de-a face cu o competiție din ce în ce mai acerbă, cei mai câștigați vor fi clienții care sunt în căutarea unor astfel de automobile și care au posibilități mai variate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: engadget.com