Porsche a dezvăluit rivalul perfect pentru Tesla Model X

Porsche a dezvăluit rivalul perfect pentru Tesla Model X

Porsche are de gând să aducă pe piață un rival serios pentru Tesla Model X, iar noul automobil a fost dezvăluit la Geneva de companie.

Porsche le-a pus gând rău celor de la Tesla, având în vedere că deja vorbim despre o a doua mașină care poate rivaliza direct cu unul din modelele produse de compania lui Musk. Dacă prima oară nemții s-au uitat către Model S, acum au luat la țintă și Tesla Model X, odată cu dezvăluirea lui Porsche Mission E Cross Turismo SUV.

porsche mission e cross turismo suv 1

Noul crossover nu a venit și cu foarte multe detalii, pe lângă dezvăluire, dar știm deja că Porsche are de gând să aducă automobilul pe piață, într-o ediție de serie. Dacă ținem cont de faptul că piețele pentru mașini SUV, dar și pentru cele crossover, continuă să crească, n-ar trebui să fim prea mirați dacă vom vedea mașina după ce Mission E ajunge pe piață.

porsche mission e cross turismo suv 1

Așa cum știm deja de la Mission E clasic, dar și de la orice alt Porsche, avem de-a face cu o mașină rapidă. Cross Tusimo vine cu două motoare electrice și cu tracțiune AWD. Automobilul are 600 de cai putere și reușește să ajungă la 100km/h în ceva mai puțin de 3,5 secunde. În comparație, Tesla Model X reușește să atingă aceeași viteză în 2,9 secunde.

porsche mission e cross turismo suv 1

Datorită lui I-Pace, dar și Model X, iar acum mulțumită lui Mission E Cross Turismo, piața automobilelor SUV electrice continuă să se dezvolte și ar putea chiar să devină aglomerată. Oricum ar fi, un lucru e sigur: dacă avem de-a face cu o competiție din ce în ce mai acerbă, cei mai câștigați vor fi clienții care sunt în căutarea unor astfel de automobile și care au posibilități mai variate.

Sursa: engadget.com