Tesla lui Elon Musk a reușit, în sfârșit, să producă mai repede mașini

Tesla lui Elon Musk a reușit, în sfârșit, să producă mai repede mașini

După o lungă perioadă în care Tesla Model 3 a fost doar un vis frumos pentru cei mai mulți dintre cei care au plătit avans la mașină, ritmul de producție al bolidului a atins un prag decent.

Fiecare mașină Tesla Model 3 care iese pe ușa fabricii din Statele Unite este realizată în pierdere. Motivul acestei discrepanțe are legătură cu faptul că procesul de fabricație a fost atât de ineficient și a trecut prin atât de multe transformări, încât cheltuielile generate nu au mai putut fi recuperate odată cu fiecare creație motorizată asamblată.

În ultimul an, Elon Musk a făcut mai multe promisiuni referitoare la sporirea ritmului de producție pentru Tesla Model 3, dar cele mai multe dintre ele nu au fost respectate. Este prima oară de la dezvăluirea acestui model de când americanii au reușit să producă nu mai puțin de 5000 de exemplare într-o singură săptămână. În teorie, acesta este ritmul pe care și l-a propus CEO-ul producătorului de mașini electrice în urmă cu ceva timp.

Anunțul a fost făcut printr-o postare pe Twitter a unui angajat cu o foaie semnată de angajații de pe linia de producție. Pe fondul acelei imagini este tipărit mesajul Model 3 5K Club. Poza este însoțită de textul „De ce v-ați îndoi de noi”.

Aparent, cei de la Tesla celebrează performanța impresionantă, dar va fi interesant de văzut dacă această creștere a ritmului de producție este sustenabilă, sau vorbim mai degrabă de un sprint, în defavoarea unui maraton.

[readmore]

Conform celor de la Reuters, doi angajați au afirmat că mașina cu numărul 5000 a ieșit de pe linia de producție la ora 5:00 AM pe 1 iulie, încheind săptămâna cu o victorie. Un comunicat oficial din partea Tesla nu există pe marginea acestui fapt, dar Elon Musk a postat pe Twitter mesajul „7.000 de mașini, 7 zile – Echipa Tesla”.

Cel mai probabil, acea statistică face referire la toate modelele de Tesla aflate în producție, nu doar Model 3, ci și Model S sau Model X. În altă ordine de idei, vom afla cât de bine le merge celor de la Tesla peste câteva zile, când vor fi publicate rezultate financiare pe cel de-al doilea trimestru al acestui an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI