Un angajat Tesla a sabotat compania, iar consecințele sunt costisitoare

Un angajat Tesla a sabotat compania, iar consecințele sunt costisitoare
09:55 19.06.2018

Elon Musk a trimis o scrisoare deschisă angajaților companiei prin care le-a adus la cunoștință că un fost angajat a sabotat activitatea Tesla.

Conform celor de la Reuters, Tesla trece printr-o perioadă dificilă din istoria companiei din cauza unui fost angajat care ar fi pus în pericol activitatea producătorului de mașini electrice. Acest anunț vine la aproximativ o săptămână după ce americanii au anunțat restructurări masive pe toate fronturile.

Conform scrisorii redactate de Elon Musk, angajatul al cărui nume nu a fost dezvăluit a făcut foarte mult rău companiei prin mai multe gesturi de sabotaj.  În primul rând, a alterat codul sistemului de operare folosit intern în uzina Tesla.

Au fost găsite dovezi clare conform cărora volume foarte mari de informații sensibile din companie au fost expediate către terți de același om. Din păcate, până la această oră, nu se cunosc entitățile care au pus mâna pe acele documente digitale.

Momentan, nu se știe dacă fostul angajat era de fapt un colaborator al unei alte companii sau a acționat independent, doar pentru a-și frustra angajatorului. Nu este exclus nici ca Musk să aibă această informație, dar să nu o facă publică.

Pe lângă informații cât se poate de clare și precise, email-ul trimis de Elon Musk angajaților include și câteva afirmații pe un ton foarte personal. CEO-ul Tesla a ținut să menționeze că sunt foarte mulți inamici în piață care ”își doresc ca Tesla să moară”, de la producători auto rivali până la oameni de pe Wall Street care sunt gata să câștige niște bani din fiecare eșec al Tesla.

În mod oficial, Tesla nu a oferit nici un comunicat de presă pe marginea subiectului, dar situația pare a fi una destul de gravă. Consecințele adevărate ale evenimentului vor ieși probabil la iveală în următoarele luni sau chiar mai repede, dacă responsabilul va ajunge în fața unui judecător și va fi nevoit să dea declarații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI