Tesla vrea să instaleze încărcătoare pentru mașini în toată Europa în 2019

Tesla vrea să instaleze încărcătoare pentru mașini în toată Europa în 2019

Elon Musk are planuri mari pentru rețeaua de încărcătoare Supercharger, astfel că vrea să o extindă în toată Europa în 2019.

Știm deja că Elon Musk are planuri mari cu orice lucru care îl pasionează. Fie că e vorba de rachete reutilizabile, de tuneluri săpate pe sub metropole americane sau de mașini electrice, antreprenorul vrea să facă lucrurile cât mai interesant și cât mai util pentru clienți. Poate că aruncătorul de flăcări nu era atât de util, dar măcar e distractiv.

Cea mai recentă declarație a lui Elon Musk arată că Tesla vrea să extindă rețeaua de încărcătoare Supercharger pe ”100% din suprafața Europei”, iar asta ar trebui să aibă loc în 2019.

”Din Irlanda până la Kiev și din Norvegia până în Turcia” a scris Musk într-un comentariu pe Twitter, ca răspuns unui utilizator care se plângea că în unele zone din Irlanda, e mare nevoie de astfel de încărcătoare.

Producătorul auto a început să pregătească Model 3 pentru piețele europene încă din noiembrie – mașina apare în showroom-uri de pe întregul continent. La vremea respectivă, Musk spunea că mașina europeană va veni echipată cu porturi compatibile pentru sistemul de încărcare rapidă CCS – Combined Charging System. Încărcătoarele deja existente în Europa vor primi upgrade pentru astfel de sisteme.

Tehnologia CCS e folosită destul de des în Europa, cam de mai toți producătorii care au instalat încărcătoare în diverse locuri. Asta ridică o întrebare importantă: dacă tesla are de gând să își deschidă rețeaua și pentru alți producători de mașini. Drew Bennett, șeful departamentului care se ocupă de infrastructura de încărcare globală, a declarat că Tesla a mai discutat și cu alte companii, dar că nu există planuri concrete momentan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: engadget.com