12 dec. 2018 | 08:29

Samsung și Tesla ar colabora în domeniul mașinilor autonome

ACTUALITATE
Samsung și Tesla ar colabora în domeniul mașinilor autonome

Samsung ar avea de gând să intre pe piața mașinilor autonome, iar pentru asta ar urma să colaboreze cu Tesla, compania lui Elon Musk.

Din ce în ce mai mulți giganți din domeniul tech colaborează cu producători de automobile pentru crearea de sisteme pentru mașini autonome. Era doar o chestiune de timp până să auzim și despre intrarea Samsung în acest domeniu și iată că acum pare că se întâmplă asta.

Informații provenite din Coreea de Sud sugerează că Samsung angajează ingineri pricepuți în domeniul mașinilor autonome. Lucrurile se întâmplă destul de silențios, însă compania sud-coreeană pare că vrea să își lanseze propria divizie de acest fel. Mai mult, compania ar urma să creeze cipuri pentru Tesla.

Deși Samsung încearcă să păstreze liniștea asupra subiectului, informațiile sunt destul de clare în ceea ce privește colaborarea. Mai mult, sursele vorbesc despre faptul că Samsung deja ar fi avut o colaborare concretă cu Tesla, pentru care ar fi oferit tehnologie în cazul cipurilor de pe Model 3.

Tesla deja lucrează la următorul cip pentru mașini autonome. De aici încolo, situația e neclară și nu se știe dacă firma lui Elon Musk colaborează cu Samsung sau dacă gigantul coreean lucrează la un proiect separat de acest fel.

Momentan, Tesla folosește cipuri de la Nvidia pentru capacitățile autonome ale unui vehicul. La acestea se adaugă cipurile Intel, pentru sistemele de infotainment. Totuși, informații apărute în trecut sugerau că producătorul auto ar fi vrut să se reprofileze și să se ocupe singur de producția de cipuri.

Dacă știrea se adeverește, vorbim despre un parteneriat extrem de solid în domeniu, din care ambele companii vor avea destul de mult de câștigat.