Aplicația interzisă de Rusia care a devenit raiul pirateriei

Aplicația interzisă de Rusia care a devenit raiul pirateriei

Telegram este cel mai bun loc de unde poți pirata aproape orice. Aplicația este atât de accesibilă și oferă atât de mult conținut media, încât mii de utilizatori descarcă filme, seriale, muzică și alte documente.

Telegram a apărut în 2013 și a fost foarte populară în rândul jurnaliștilor, activiștilor sau altor persoane care doreau intimitate. Aplicația este construită pe o platformă care permite o criptare extrem de eficientă a mesajelor și ele nu pot fi accesate de curioși. Dar, datorită acestui avantaj, Telegram a devenit și unul dintre cele mai prielnice locuri de unde poți pirata aproape orice fel de document.

Recent, Rusia a interzis aplicația în țară pe motiv că nu vrea să dea chei de decriptare.

Peste 200 de milioane de utilizatori sunt conectați la Telegram, dar există și mii de grupuri și canale al căror unic scop este de a încărca în mod ilegal filme, albume de muzică, aplicații și alte tipuri de conținut media. Administratorii acestor grupuri nu au primit niciun fel de sancțiune din partea Telegram, iar o astfel de atitudine permisivă nu a făcut decât să pună bazele unei adevărate rețele de pirați online, potrivit unui studiu realizat de Outline.

Aceste canale ilegale au peste 100.000 de membri și distribuie de ani de zile sute de filme, seriale, emisiuni TV, melodii și albume. Ca să-ți faci o idee despre amploarea pirateriei pe Telegram, aruncă o privire pe Global Search, o platformă online care îți permite să descoperi grupuri și canale în funcție de termeni cheie.

Termeni precum „movies”, „Hollywood”, „music” sau „Netflix” te conduc direct la grupurile sau canalele de unde poți descărca fără probleme conținutul căutat.

Cei mai mulți utilizatori care descarcă fișiere media sunt foarte mulțumiți în special de simplitatea Telegram. Nu ști niciodată ce conține acel fișier până nu-l descarci în telefon sau calculator. Acest lucru presupune și discreție, dar și un anumit risc, pe care mulți îndrăznesc fără ezitare să și-l asume.

Este simplu să piratezi tot ce vrei pentru că motorul de descărcare nu cere instalarea vreunui software. Funcționează exact pe modelul unor site-uri precum Pirate Bay sau 1337x.

După Rusia, India este a doua țară unde se folosește cel mai mult Telegram, urmată de Brazilia și Statele Unite ale Americii. Există doar o restricție în ceea ce privește mărimea fișierului încărcat pe un grup. Nu poți pune un document mai mare de 1,5 GB, dar asta nu e o problemă. Un film de două ore, cu HEVC media codec și un bitrate variabil, între 400KBps și 2MBps, se poate încadra foarte ușor sub limita admisă. De asemenea, nu există o restricție a numărului de fișiere pe care le poți încărca. De aceea și găsești tot ce vrei pe Telegram.

Dacă până acum Telegram nu prea ți-a trezit interesul, acum cu siguranță te-a făcut curios. Este, într-adevăr, o adevărată provocare să folosești Telegram doar pentru discuții cu prietenii și să nu te lași sedus de grupurile care pun ilegal la dispoziția ta serialele sau filmele preferate. Telegram este foarte populară în Rusia, unde a fost descărcată de peste 30 de milioane de ori, iar cifra continuă să crească.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: OutLine