O mașină a ars în întregime din cauza unui telefon Samsung

O mașină a ars în întregime din cauza unui telefon Samsung

Samsung a avut un moment istoric cu Galaxy Note 7 care lua foc. Recent, un alt telefon al dus la incendierea unei mașini.

O femeie a scăpat cu viață din mașina sa arsă până la caroserie. Incendiul a pornit de la un telefon Samsung pe care îl ținea în mașină. Ea susține că avea două modele: Samsung Galaxy S4 și Galaxy S8. Pe ambele le avea în suportul de pahar din mașină.

„Am crezut că o să mor, când am văzut scânteile și focul. S-a întâmplat atât de repede. A izbucnit pur și simplu în flăcări. Oamenii îmi tot spuneau să mă îndepărtez de mașină. Ce făceam dacă eram pe autostradă și nu puteam opri?”, a spus aceasta, citată de ABC News.

În momentul în care unul dintre telefoanele Samsung a luat foc, nu știe precis care, a tras mașina pe dreapta și a ieșit. Compania a spus că investighează acest incident. Până acum, nici Samsung Galaxy S4, nici Galaxy S8 n-au avut probleme atât de grave cu bateria cât să ducă la explozii și incendii.

„Așteptăm să derulăm o investigație și să avem ocazia să examinăm toate dovezile, pentru că deocamdată e imposibil să stabilim cauza incidentului”, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung.

Masina incendiata telefon Samsung 2

Masina incendiata telefon Samsung

Cele mai multe incendii produse de telefoane, până la Samsung Galaxy Note 7, au fost din cauza încărcătoarelor de proastă calitate și a dispozitivelor lăsate prea mult la încărcat. Ce nu-i cert în această poveste e dacă femeia încărca vreunul dintre telefoane în acel moment sau, pur și simplu, explozia a apărut din senin. Dacă era la încărcat, e foarte probabil să fie din cauza tipului de încărcător.

Altfel, cele mai dramatice cazuri au fost în primele două luni de când Galaxy Note 7 a fost disponibil la cumpărare. După acel moment, Samsung a spus că a schimbat testele pe care le derulează pentru baterii și în cazul Note 8, dar și în cazul Galaxy S8 și Galaxy S9 s-a dovedit că se descurcă mai bine.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: ABC News