Cum va „copia” Samsung de la iPhone X cea mai futuristă tehnologie

Cum va „copia” Samsung de la iPhone X cea mai futuristă tehnologie

Când Apple a prezentat iPhone X lumea a fost impresioantă de sistemul de recunoaștere a feței. În aceste condiții, iPhone X nu putea rămâne singurul telefon de pe piață care să aibă această tehnologie. Cele mai recente informații ne arată că și următorul telefon Samsung va avea un sistem similar la fel de bun, dacă nu chiar mai bun.

Samsung a obținut un brevet de invenție pentru un sistem de cameră biometrică, iar acest sistem va putea recunoaște irisul utilizatorulu, dar și ar fi capabil și de o recunoaștere a fețelor, la fel ca iPhone X. Sistemul ar funcționa și în întuneric și ar putea urmări și mișcarea ochilor.

camera biometrica

Totuși, nu știm când vei și putea utiliza această tehnologie. Sistemul ar putea debuta în următorul smartphone Samsung Galaxy Note 9 despre care știm că va fi dezvăluit în august anul acesta și va avea un stylus care promite să ne aducă mai multă productivitate.

Ar fi o surpriză dacă acestă cameră biometrică ar ajunge pe Note 9 și cel mai probabil sistemul va fi folosit în telefoanele ce vor fi lansate în 2019.

În afară de Apple, doar smartphone-urile Oppo Find X și Xiaomi Mi 8 Explorer Edition realizate de companiile Oppo și Xiaomi mai au această tehnologie de recunoaștere facială similară cu cea regăsită pe iPhone X.

Tehnologia promite o securizare și mai mare a smartphone-urilor decât cea oferită de sistemele clasice de amprentă sau parolă. Apple a implementat recunoașterea facială prin tehnologia Face ID. Aceasta recunoaște fața utilizatorului cu ajutorul camerei True Depth Camera care face fotografii 3D, așa că nu poate fi păcălită de cele obișnuite, care sunt 2D.

Apple susține că a testat tehnologia Face ID cu ajutorul unor măști care imitau fețele oamenilor și că nu a permis accesul decât deținătorului de drept.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET