14 apr. 2018 | 12:50

De ce ar trebui să resetezi telefonul cu Android din când în când

ACTUALITATE
De ce ar trebui să resetezi telefonul cu Android din când în când

Resetarea telefonului ar putea îmbunătăți modul în care rulează aplicațiile. Revenirea la setările din fabrică îți pot fi de folos și ar trebui să încerci asta măcar o dată pe an.

Cu siguranță ai auzit de curățenia de primăvară și probabil că te-ai și apucat de ea. Dar așa cum faci ordine prin casă, ar trebui să procedezi și cu telefonul mobil, mai ales când observi că sistemul nu mai rulează la fel de ușor ca la început.

Imaginează-ți telefonul ca pe un birou. Când îl cumperi și-l aduci acasă, este curat, liber, nu pui pe el decât un laptop, dar în timp, se aglomerează cu tot felul de hârtii și alte lucruri. Când ai nevoie de un spațiu liber, constați că e ocupat cu obiecte inutile. La fel se întâmplă și cu spațiul din telefon.

Dacă ai și cont de Instagram, dispozitivul tău mobil are tendința să stocheze și duplicate ale pozelor din memorie, iar în timp, este sufocat de documente inutile adunate prin locuri de care nici tu nu mai ști. Scăderea rapidității de rulare nu se întâmplă neapărat că ai un telefon mai vechi. Problema apare și la modele de top.

Desigur, ai putea să iei fiecare folder în parte și să începi să scapi de tot ce nu îți mai folosește sau să actualizezi fiecare aplicație în parte, dar ar putea dura o veșnicie și poate fi un chin dacă nu ai o baterie cu autonomie mare. De aceea, calea cea mai sigură și mai simplă este resetarea telefonului.

Înainte de a reveni la setările din fabrică nu uita să faci un backup al imaginilor, clipurilor sau altor documente de care chiar ai nevoie. Încearcă să le stochezi mai rapid într-un serviciu cloud. E valabil și pentru nivelurile salvate la jocuri, iar dacă nu le adaugi într-un Google Play Games, s-ar putea să le pierzi mai mult ca sigur.

Resetarea telefonului îi poate reda performanțele inițiale, de care te bucurai când l-ai cumpărat. Problema e că, dacă-l aduce la starea inițială, înseamnă că trebuie să urmezi iar pașii de configurare și instalare a aplicațiilor. Un sfat: nu instala toate aplicațiile deodată. Dacă aveai probleme cu bateria, se poate ca una dintre aceste aplicații să-ți fi consumat prea multă energie. Așteaptă, încearcă-le pe rând și analizează.

Resetarea telefonului este la Android cam ce este reinstalarea windowsului la un calculator. Ea nu e neapărat necesară, dar nu-ți strică și te poate scăpa de multe probleme.