Protecția la resetare de pe smartphone-urile LG a fost redusă la zero

Datorită unei combinații de hardware și software inteligent, dacă vă sunt furate multe dintre smartphone-urile moderne, precum LG G4, acestea nu mai pot fi folosite niciodată de noul utilizator.

Ideea este simplă. Dacă cineva pune mâna pe telefonul vostru pentru că v-a fost furat sau l-ați pierdut, primul gest pe care îl face implică aducerea terminalului la parametrii din fabrică, pentru a elimina orice progrămel care s-ar putea să-l localizeze. Din fericire, prin funcții precum Find My iPhone sau Factory Reset Protection, viața hoților s-a complicat semnificativ în ultimii ani. Nici măcar nu este vorba doar de producători precum Apple, care fac eforturi în această direcție. Google, compania din spatele Android, a definit un întreg sistem de securitate care, pentru a-și dovedi utilitatea, trebuie implementat cum se cuvine de creatorii gadgeturilor. Din păcate, această ultimă parte a ecuației este relativă.

Tocmai din acest motiv, în urma unei analize atente, a ieșit la iveală faptul că LG nu a făcut o treabă foarte bună în a-și proteja gadgeturi de hoți. În clipul de mai sus puteți vedea, în doar câteva minute, cum un individ care preferă să se ascundă în spatele pseudonimului RootJunky, trece cu ușurință peste LG Factory Reset Protection. Cu alte cuvinte, aceasta este dovada faptului că, un telefon LG furat poate fi resetat și vândut mai departe sau folosit fără probleme.

Conform celor de la Android Police, întregul proces implică un anumit nivel de finețe. Chiar și în aceste condiții însă, dacă aveți un pic de răbdare și vă pricepeți cât de cât la smartphone-uri, ar trebui să nu întâmpinați nici un fel de dificultăți în a trece și voi peste respectiva protecție.

Singura dilemă la ora actuală este dacă trucul detaliat mai sus se aplică în cazul tuturor telefoanelor LG lansate în ultima perioadă. Un lucru este însă sigur. Având în vedere că a fost testat pe LG G4 și LG V10, niște smartphone-uri mai recente, vulnerabilitate nu este prezentă doar pe telefoane vechi.

Alexandru Puiu
10:47 14.01.2016
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video