Instagram pregătește cea mai bună schimbare din ultimii doi ani

Instagram pregătește cea mai bună schimbare din ultimii doi ani

Instagram a modificat radical feed-ul de postări pe care le vezi în 2016, iar acum platforma e pregătită să facă o schimbare a modului de afișare.

Instagram a adus o mulțime de schimbări în aplicație pe parcursul ultimilor doi ani, dar asta nu înseamnă că toate modificările au fost pe placul utilizatorilor. Am avut funcții ”împrumutate” de la Snapchat, cum ar fi Stories, care au devenit extrem de populare pe platformă, dar am avut și update-uri mai puțin agreate.

Cel mai criticat dintre acestea a fost cel care schimba feed-ul utilizatorilor, astfel încât postările să nu mai fie sortate în funcție de momentul în care au fost postate, de la noi la vechi, ci în funcție de popularitatea acestora. Algoritmul schimbat și încă de actualitate lasă loc de multe interpretări în ceea ce privește modul de funcționare și este agreat doar pentru că ne-am obișnuit cu el.

Instagram are de gând să rezolve, cumva, această problemă. Nu ne întoarcem la feed-ul dinainte de 2016, dar vom avea ceva similar. În ultimul comunicat al companiei, aceștia au anunțat că lucrează la algoritm, astfel încât postările noi să apară mai sus.

Platforma spune că va testa și un buton de ”New Posts”, care îți permite să alegi când vrei să reîmprospătezi feed-ul. În loc să ai parte de un refresh automat, vei rămâne acolo unde ai ajuns până când vrei să dai refresh și să te pui la curent cu noutățile.

Nu avem detalii despre când va fi testat acest buton, sau cât va dura până când algoritmul va fi schimbat. Cu toate acestea, putem spera ca în următoarele săptămâni să avem parte de noul update, care e mai mult decât binevenit.