Telefonul pliabil de la Samsung există demult, deși nu s-a lansat pe piață

Telefonul pliabil de la Samsung există demult, deși nu s-a lansat pe piață
Alexandru Puiu
Alexandru Puiu
09:32 18.06.2018

Am văzut zvonuri despre un telefon pliabil de la Samsung de câțiva ani, dar este prima oară când vedem un prototip cu respectivul aparat ce pare a fi funcțional.

La fel ca Apple, LG, HTC, Huawei sau orice alt producător de smartphone-uri, Samsung lucrează concomitent la mai multe modele de telefoane inteligente. Nu ajung toate la utilizatori, iar multe dintre ele rămân în stadiu de prototip pentru mai mulți ani.

Încel mai fericit caz, câteva elemente din terminalele care nu se lansează în mod oficial, ajung să fie integrate în alte telefoane ale brandului.

În privința zvonurilor referitoare la un telefon pliabil de la Samsung, se pare că un prototip funcțional pentru acel aparat a existat deja de câțiva ani, conform unei postări pe Twitter provenite din China. Terminalul ilustrat în imaginea de mai sus se pare că a purtat numele de Project V și s-a aflat într-un proces de cercetare și dezvoltare în anii 2015 – 2016.

Samsung Project V avea numele de cod SM-G929F și, cu toate că a fost anulat, câteva exemplare s-au păstrat. Ca design, telefonul părea foarte similar cu ZTE Axon M lansat la finele anului trecut, cu un al doilea ecran ce putea fi rabatat pe spate. Are o singură cameră foto/video și, în funcție de ce vrei să imortalizezi, orientezi ecranul cu camera spre tine sau îl rabatezi.

Limbajul de design folosit îți aduce aminte de Galaxy S6, doar că rezultatul final este un pic mai pătrățos.

[readmore]

Este important de reținut că sunt șanse foarte mici ca acest telefon să mai fie reprezentativ pentru planurile pe care le au sud coreenii în domeniul telefoanelor pliabile.

A fost creat într-o perioadă în care vânzările companiei s-au aflat în scădere, iar pierderile financiare au forțat o recalculare a portofoliului de produse. Dacă speculațiile se confirmă, adevăratul telefon pliabil de la Samsung ar trebui să ajungă în magazine în primul trimestru al anului viitor la un preț foarte generos de aproximativ 2000 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI