De ce cheia mașinii va deveni inutilă când vei folosi aceste telefoane

De ce cheia mașinii va deveni inutilă când vei folosi aceste telefoane
15:55 29.06.2018

Curând, epoca cheilor telecomandă pentru închiderea și deschiderea mașinilor se va încheia. Șoferii vor putea să-și securizeze și chiar să pornească motorul direct de pe telefon.

Deja se  poate face o mulțime de lucruri  direct de pe telefon pentru a interacționa cu mașina, dar e valabil doar pentru vehiculele cele mai noi, prevăzute cu un computer de bord sofisticat. Viitorul se arată și mai luminos decât s-a crezut la început, iar telefoanele vor avea un rol tot mai important în industria auto.

Unii critici spun că telefoanele deja ne-au acaparat cea mai mare parte din domeniile existenței noastre,  dar nu e neapărat ceva rău. Dacă un simplu gadget poate face atât de multe lucruri, fără să mai fie nevoie să te cari cu o mulțime de lucruri după tine, atunci direcția tehnologiei este cea corectă.

Nu poți nega că nu ți-ar  plăcea să-ți închizi/deschizi automobilul direct de pe telefon și să fie și un sistem mai sigur decât cel cu cheie telecomandă. Dar ce-ai zice dacă și motorul l-ai putea porni dintr-o aplicație? Exact o astfel de tehnologie vor să dezvolte cei de la CCC (Car Connectivity Consortium), o comunitate formată deja din branduri internaționale ca Volkswagen, BMW, Hyundai, Apple, LG și Samsung.

Aceste companii lucrează la dezvoltarea unor sisteme, fiecare pe partea lui, tehnologie auto, respectiv mobilă, pentru a crea posibilitatea interacțiunii dintre mașină și telefon.

Vei putea să transmiți comenzi mașinii tale cu ajutorul smartphone-ului așa cum faci cu telecomanda la televizor, iar asta e o idee care ne entuziasmează. „Cheia” din telefon va fi mai sigură decât cea propriu-zisă de azi și dintr-un alt motiv. Tindem să avem mai mult grijă de un telefon decât de o cheie. Dacă nu mergi nicăieri fără smartphone, nici la toaletă, fii sigur că o cheie de mașină ai mai lăsat-o de izbeliște prin locuri pe care le-ai uitat.

Tesla oferă deja utilizatorilor posibilitatea de a transmite astfel de operațiuni Modelelor S, X și 3, însă cei de la CCC vor să creeze un sistem standardizat, universal, nu unul exclusivist. Adică nu trebuie să ai neapărat un anumit telefon sau o anumită mașină pentru a te bucura de această funcție.

Prin urmare, Samsung, Apple și LG ar putea fi primele companii ale căror telefoane vor putea fi utilizate drept chei pentru încuiatul și descuiatul mașiniii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: autoexpress