Dacia anunță telefonul cu 4×4 camere și Arsenie Boca drept asistent digital

Dacia anunță telefonul cu 4x4 camere și Arsenie Boca drept asistent digital
Sursa foto: Prelucrare PLAYTECH

Dacia a încheiat primul trimestru fiscal din 2018 pe plus. A dat pe spate Europa, cu Germania în frunte, iar Dacia Duster 2018 e adulat peste tot. Urmează primul telefon. Avem primele poze cu el.

Chiar dacă Renault încă n-a făcut pasul în lumea telefoanelor, Dacia se duce într-acolo. Reprezentanți ai companiei susțin că e momentul potrivit pentru așa ceva. Dacă în vremea lui Ceaușescu România a stat cu mâna întinsă la Franța pentru calculatoare și mașini, e timpul ca românii să dea tonul schimbării.

Din primele informații pe care le avem despre telefonul Dacia știm că va avea 4×4 camere foto. Arsenie Boca, personajul românesc adulat de presă și presupus divin de către români, va inspira asistentul digital care îți va ghida viața și îți va organiza agenda.

„Arsenie Boca a fost o alegere evidentă, nu ți se pare? Bine, puteau fi Victor Rebengiuc cu o voce incredibilă sau Dan Puric care respiră emoție românească, dar am zis că avem nevoie de o funcționalitate cu adevărat utilă, nu de vorbe dulci”, a explicat pentru PLAYTECH directorul Dacia responsabil de românism și poziționare de produs pe piețe sărace.

Ce specificații va avea telefonul Dacia

  • Ecran: 6 inci full HD+ cu raport de aspect 18:9
  • Procesor: ceva ieftin de la MediaTek sau Qualcomm, între patru și opt nuclee
  • Memorie RAM: 4 GB
  • Spațiu de stocare: 512 GB
  • Sistem de operare: Android 8.1 Oreo fără modificări, că nu mai erau bani de programatori
  • Baterie: 3.000 mAh fără încărcare wireless sau rapidă, că în viață ai nevoie și de răbdare
  • Camere foto: una de 2 MP și una de 20 MP pe spate; două de 0,3 MP pe față.

„Nu avem niciun plan să folosim în vreun fel camerele foto, chiar dacă sunt numeroase. Pur și simplu există acolo ca să facem gluma asta cu 4×4 camere foto. Bine, că aici apare ideea genială: vor fi vreo cinci versiuni ale telefonului”, a completat același director Dacia.

„Uite, noi știm cărei piețe ne adresăm (vezi și alegerea lui Arsenie Boca), așa că luăm versiunile de la Logan și le punem pe telefon. Avem Dacia Telefon Ambiance, ieftin de rupe. Avem Dacia Telefon Preference puțin mai bun, unde chiar funcționează toate camerele. Arsenie Boca va fi disponibil abia de la Dacia Telefon Prestige, că nu toată lumea ar trebui să aibă acces la viitor”, a adăugat oficialul.

[readmore]

Când va fi lansat telefonul Dacia și cine dezvoltă asistentul Arsenie Boca

Va fi primul telefon românesc, așa că va fi produs în România. Va fi o mică firmă de apartament, două camere, una cu software, alta cu hardware. E deja închiriat spațiul în Constanța înainte să înceapă școala, ca să nu crească prețul chiriilor. Conform oficialilor companiei, Constanța a fost ales preferat de toți, că acolo vin toate vapoarele cu telefoane chinezești. Vezi din prima ce aduce concurența.

Programul de-o inteligență artificială limitată Arsenie Boca va fi preinstalat pe dispozitivele premium. Inginerul de software Decebal Bălan e responsabil cu dezvoltarea, implementarea și mentenanța. N-are nicio reușită remarcabilă în carieră, a făcut outsourcing pentru multinaționale americane și acum vrea să-și ia țara înapoi și să ducă telefonul Dacia în stratosferă.


Este 1 aprilie, probabil e evident din tonul articolului. Oricât ne-am dori un telefon marca Dacia, nu va fi lansat în 2018. Oficial, cel puțin, nu există. Am vrut să-mi imaginez cum ar fi și asta mi-a ieșit. În această notă de final, să ne auzim cu bine și de 1 aprilie 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: