Taxe noi de la Primărie: cât plătești în București dacă ai mai multe mașini

Taxe noi de la Primărie: cât plătești în București dacă ai mai multe mașini

Primăria Capitalei a aprobat Planul Integrat de Calitate a Aerului prin care persoanele sau familiile care dețin două două vor plăti o taxă suplimentară. În plus, șoferii care tranzitează Bucureștiul vor scoate și ei bani din buzunar.

Primăria Capitalei vrea să descurajeze achiziționarea mai multor automobile de către aceeași persoană sau în cadrul unei familii și pune mai multe taxe. Se încearcă astfel, prin orice metodă, reducerea numărului de mașini și folosirea acestora prin oraș.

Astfel, aleșii locali vor introduce până în anul 2020 o taxă pentru cei care dețin două sau mai multe mașini, însă la această oră nu se știe exact cât va fi de mare taxa cu pricina și cum va fi ea colectată.

În plus, același Planul Integrat de Calitate a Aerului (2018-2020) prevede un sistem de taxare pentru conducătorii auto care au în plan tranzitarea centrului Bucureștiului. Nici valoarea acestei taxe nu a fost făcută publică de autorități pentru un moment.

Aceasta nu este unica măsură luată de Primărie pentru a descongestiona Capitala. Altfel, începând cu data de 1 iulie 2018, vor fi modificate tarifele de parcare în București. Cu cât zona este mai aproape de kilometrul zero, cu atât tariful pentru o oră de parcare crește. De exemplu, în centrul orașului tariful va ajunge la 10 lei/oră, iar în cartierele de la periferie șoferii vor fi taxați cu 1,5 lei/oră.

Ba, mai mult, pentru a reînnoi parcul auto, un consilier general din cadrul Primăriei Capitalei are de gând să ofere vouchere în valoare de 1.000 de euro bucureştenilor care vor să-şi cumpere maşini noi în locul celor vechi.

Suma de 1.000 de euro va fi acordată în plus față de prima de casare în valoare de 6.500 de lei care se acordă în prezent prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto.

Citește și:
Etichete: