Programul Rabla, mai multe beneficii pentru bucureșteni

Programul Rabla, mai multe beneficii pentru bucureșteni

Programul Rabla a fost un real succes printre românii care au dorit să-și schimbe automobilul. Tocmai de aceea, un consilier general din cadrul Primăriei Capitalei vrea să ofere vouchere în valoare de 1.000 de euro bucureştenilor care vor să-şi cumpere maşini noi în locul celor vechi.

Proiectul a fost depus de Lucian Iliescu, cel care a mai propus recent un proiect controversat: ca vehiculele cu normă de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2 să nu mai circule pe străzile Capitalei, de la data de 1 ianuarie 2019 între orele 6:00 – 22:00.

Astfel, consilierul vrea ca voucherele în valoare de 1.000 de euro să fie oferite pentru cumpărarea de automobile noi, concomitent cu predarea la Remat a mașinilor vechi. Suma de 1.000 de euro va fi acordată în plus față de prima de casare în valoare de 6.500 de lei care se acordă în prezent prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto.

Cei care aplică pentru acest voucher de 1.000 de euro trebuie să îndeplinească trei condiții esențiale:

  • să fie de cel puţin trei ani proprietarii maşinilor pe care au de gând să le predea la Remat
  • să aibă domiciliul în București
  • să nu aibă datorii la bugetul local

„Această măsură contribuie la încurajarea achiziției de către bucureșteni a autoturismelor noi, din ce în ce mai performante din punct de vedere al impactului asupra mediului, şi va fi coroborată cu măsurile de restricționare a accesului autovehiculelor poluante în București”, se specifică în proiectul de hotărâre propus de Iliescu.

Ce condiții îndeplinește un automobil eligibil pentru Programul Rabla

Administrația pentru Fondul de Mediu definește mașina uzată, eligibilă pentru prima de casare, prin Programul Rabla. Este orice autoturism, autoutilitară ușoară sau autospecială ușoară, înmatriculată în România, care are: motor, transmisie, caroserie, tren de rulare, șasiu și echipamentele electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitivul catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Citește și: