Tăriceanu îi strică socoteala lui Dragnea: cum arată viitorul lui Iohannis

Tăriceanu îi strică socoteala lui Dragnea: cum arată viitorul lui Iohannis
Sursa foto: Agerpres via YouTube

Liviu Dragnea are deja câteva luni de cînd ne „amenință” cu procedura de demitere a președintelui Klaus Iohannis. Se pare însă că visul important al liderului PSD nu se va îndeplini prea curând.

Klaus Iohannis și Liviu Dragnea se află într-un conflict vizibil deja de câțiva ani. Iohannis este președintețele țării, iar Liviu Dragnea este președintele Camerei Deputaților. Călin Popescu Tăriceanu este președintele senatului.

Pentru că ne aflăm într-o republică parlamentară, Iohannis nu are nicio șansă să-i demită pe Tăriceanu și Dragnea. În schimb, dacă au parte de susținerea majorității din Parlament, cei doi pot să-l dea jos pe președinte.

Dragnea a făcut numeroase referiri la demiterea președintelui din motive mai mult sau mai puțin fezabile. „Dacă vrem să-l suspendăm, îl suspendăm, pur și simplu. Eu aș vrea. Să vedem dl. Tăriceanu”.  Cel mai recent set de afirmații în acest sens a fost făcut pe 21 august la Antena 3.

Atunci, pe lângă o serie de formulări agresive la adresa lui Iohannis, a spus cât se poate de clar că își dorește să-l dea jos pe președintele țării.

Șeful PSD l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că a încurajat protestele violente din Piața Victoriei de acum câteva săptămâni, acuzândul că, alături de opoziție, vrea să-și instaleze propriul guvern prin violență.

În același context, a menționat că are nevoie și de susținerea lui Tăriceanu în acest proiect. Aceasta din urmă se pare că nu va veni prea curând.

„Acest subiect l-am auzit evocat în trecere într-o emisiune TV. […] departamentul de comunicare al ALDE a avut o poziție atunci, nu a apărut nimic nou care să ne oblige să avem altă poziție. Cei care doresc să lanseze un astfel de subiect trebuie să facă un calcul foarte simplu- care este baza de susținere în Parlament a unui astfel de demers. Din câte știu, UDMR nu subscrie și sunt numeroși membri PSD care au rezerve, ca să nu spun mai mult. Cred că trebuie făcută o evaluare”, a fost reacția lui Tăriceanu în momentul în care i-a fost cerută opinia pe marginea demiterii lui Iohannis.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: