Tăriceanu dejoacă planurile lui Dragnea de a-l suspenda pe Iohannis

Tăriceanu dejoacă planurile lui Dragnea de a-l suspenda pe Iohannis
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Dacă te-ai fi uitat în ultimii ani la știrile din România, ai fi fost tentat să crezi că relația dintre Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu este cea mai bună. Realitatea nu pare să confirme însă acel scenariu.

La mai puțin de 24 de ore după o serie de declarații incendiare făcute de liderul PSD, Tăriceanu a avut o intervenție la Antenta 3 și a îmbrățișat un cu totul alt ton la adresa președintelui țării. Ca o referință clară câtre cuvintele lui Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu a insistat răspicat pe faptul că nu merge pe varianta de 100% pentru supendarea lui Klaus Iohannis.

În teorie, toate zvonurile legate de supendarea din funcție a președintelui țării au fost alimentate de faptul că Iohannis a refuzat pentru aproximativ o lună să o demită pe Laura Codruța Kovesi. Respectivul refuz a fost clasificat ca fiind neconstituțional de către autoritățile de la București.

Între timp, Iohannis s-a arătat învins și a dat-o afară pe Kovesi din poziția de procuror șef la DNA. Acest gest se pare că a fost suficient pentru Tăriceanu.

„ Atâta vreme cât președintele va respecta Constituția, va lăsa ca lucrurile să evolueze normal în acest demers de a scoate mizeria la suprafață, nu știu dacă suspendarea va mai fi o prioritate. Trebuie să existe un demers solid și constitutional.”

Același președinte al Senatului a clasificat un armistițiu ca fiind soluția pentru calmarea spiritelor din parlament, pentru aflarea adevărului și, nu în ultimul rând, pentru ca România să-și poată asuma în tihnă poziția de Președinte al Uniunii Europene.

Până atunci însă, liderul ALDE dă în continuare vina pe statul paralel pentru problemele cu care se confruntă țara și pe faptul că ar fi trebuit cine să-i consulte înainte de astfel de afirmații. „Trebuie, la nivelul societății, inițiat un demers de backup. Sigur că vine la anul președinția Consiliului UE. România nu se poate prezenta ca o țară în care e demonstrată în direct  o luptă dementă. Lupta aceasta e până la urmă mortală pentru ambele părți.

Într-o situație de conflict cum suntem acum, mi-e greu să cred că unii se pot gândi la președinția Consiliullui UE. Această Comisie de aflare a Adevărului poate ar tulbura nițel apele, dar ar fi necesară. (…). Trebuie să existe un demers la nivelul leadearshipului politic. Ar trebui un armistițiu”, a spus Tăriceanu, conform celor de la Hotnews.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: