Demiterea lui Iohannis amânată: Tăriceanu a plecat în vacanță

Demiterea lui Iohannis amânată: Tăriceanu a plecat în vacanță

În urmă cu câteva zile, am anunțat că luni, 9 iulie 2018, se va discuta demiterea președintelui Klaus Iohannis într-o ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, pornind de la o idee a lui Liviu Dragnea. Evenimentul s-a amânat.

Din poziția de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea este foarte supărat pe refuzul președintelui Klaus Iohannis să o demită pe Laura Codruța Kovesi din poziția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție sau DNA. Pentru că gestul lui Iohannis a fost clasificat ca fiind unul neconstituțional, Dragnea speră ca acest set de circumstanțe să fie suficient pentru a forța demiterea președintelui și forțarea unor alegeri anticipate.

Joi, 5 iulie 2018, Liviu Dragnea a anunțat că luni va avea loc o ședință extraordinară a coaliției de guvernare în care se va discuta demiterea lui Iohannis. Se pare însă că unii au lucruri mai importante de făcut. Din acest motiv, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu a anunțat că ședința de luni nu va mai avea loc. Nici măcar nu a fost amânată pentru câteva zile.

Factorul principal care a dus la anularea ședinței are legătură cu anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu de pe parcursul weekendului. Președintele Senatului a anunțat că pleacă în vacanță în perioada 9 – 11 iulie 2018. În acest timp, atribuțiile sale vor fi delegate lui Adrian Țuțuianu, vicepreședinte al PSD. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial și vine în contextul în care Parlamentul se află în continuare în sesiunea extraordinară. Ar fi interesant de aflat dacă mini-vacanța lui Tăriceanu a fost planificată de mult timp sau are legătură cu evitarea discuțiilor cu Dragnea pe marginea subiectului demiterii lui Iohannis.

Una peste alta, surse politice apropiate de subiect au declarat pentru Hotnews că președintele PSD Liviu Dragnea întâmpină dificultăți majore când vine vorba de obținerea susținerii parlamentare pentru proiectul său, atât din partea UDMR, cât și a liderului ALDE. ”Toate chestiile acestea nu le poți gândi cu inima, așa sufletește cum fac eu. Se face o comisie mixtă PSD-ALDE care trebuie să întocmească, nu un raport, că nu suntem la comuniști, niște puncte de vedere. Astea pot fi gata în seara aceasta, pot să fie gata mâine. O să le discutăm și vedem despre ce este vorba, punem întrebări «de ce așa și nu așa?». În orice caz, din partea electoratului, partea mare care ne susține este o presiune fabuloasă pentru suspendare”, a spus social-democratul citat de Mediafax. Cu alte cuvinte, adevărul este undeva la mijloc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: