VIDEO Un tablou de Banksy s-a autodistrus după ce a fost câștigat la licitație

O operă creată de artistul urban Banksy, care a fost scoasă la licitație, s-a autodistrus în văzul tuturor la câteva clipe după ce a fost adjudecată.

Pare că este un scenariu dintr-un film, dar știi deja că viața bate filmul. Chiar și așa, sună destul de ciudat că un tablou vândut la licitație s-a autodistrus la câteva momente după eveniment. Artistul Banksy pare că a vrut să trimită un mesaj despre artă și despre spiritul său revoluționar.

A ales și o lucrare numai bună pentru asta, ”Fata cu balon”; probabil recunoști și tu opera, asta pentru că e una dintre cele mai, dacă nu cea mai cunoscută a artistului anonim Banksy.

În cadrul unei postări de pe contul său de Instagram, Banksy îl citează pe Picasso: ”dorința de a distruge este tot o dorință creativă” – postarea conține și un videoclip, în care artistul arată câteva scene din timpul creării tabloului cu capcană. Apoi, videoclipul prezintă scene de la licitație, de când tabloul a fost cumpărat și apoi distrus, fără ca lumea să-și dea măcar seama ce se întâmplă.

 

View this post on Instagram

 

. „The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Care este motivul din spatele acestui gest, doar artistul știe. Totuși, ar fi chiar simplu să fie doar asta singura dilemă legată de acest eveniment. Poate că la fel de important este cum a reușit Banksy să ascundă tocătorul de hârtie. ”În ramă” e un răspuns simplu, dar asta nu ia în calcul faptul că pictura a fost controlată, scanată și analizată înainte să ajungă să fie expusă și apoi vândută. Există, astfel, o șansă ca artistul să fi avut cel puțin un complice în toată treaba.

Tabloul fusese vândut pentru suma de 1,4 milioane de dolari, iar cumpărătorul trebuie să fi trecut de la extaz la agonie în doar câteva clipe. Probabil că după ce s-a calmat și-a dat seama că, în starea actuală, tabloul ar putea valora chiar mai mult decât suma inițială.

Citește și:
Etichete: