Identitatea lui Banksy, graffer-ul renumit la nivel global, a fost dezvăluită din greșeală

Identitatea lui Banksy, graffer-ul renumit la nivel global, a fost dezvăluită din greșeală

Banksy este probabil cel mai cunoscut graffer din lume, dar asta doar prin prisma lucrărilor și a pseudonimului, deoarece identitatea sa este necunoscută.

Banksy este un artist englez care face graffiti-uri de ani buni, adoptând umorul negru pentru a transmite diverse mesaje prin lucrările sale. Acesta ar fi debutat la începutul anilor 1990, iar de atunci, zeci de lucrări care îi aparțin au apărut în întreaga lume.

DJ Goldie discuta despre Banksy în cadrul unui interviu și se pare că i-ar fi dezvăluit, accidental, identitatea. DJ-ul vorbea despre graffiti și despre cum acesta este încă văzut într-o notă negativă de către majoritatea persoanelor. Goldie era unul dintre invitații podcastului Distraction Pieces, al lui Scroobius Pip.

Discutând despre Banksy, DJ-ul a făcut următoarea afirmație: ”fără vreo lipsă de respect pentru Robert, pe care îl consider un artist genial, și despre cred că a transformat lumea artei.” După această replică, Goldie a luat o pauză de câteva secunde și a schimbat rapid subiectul.

Asta pare să alimenteze speculațiile care susțin că Baksy este Robert Del Naja, un membru al trupei Massive Attack. Acesta este cunoscut și ca 3D, fiind un prieten de-al lui Goldie, alături de care a lucrat la proiecte de graffiti la finele anilor 1980.

Jurnalistul Craig Williams a investigat timp de cinci luni, în 2016, fenomenul Banksy, ajungând la concluzia că Del Naja este cel de dincolo de pseudonim. Acesta credea că Banksy nu este doar o persoană, însă, ci un grup, ”creierul” fiind artistul trupei Massive Attack, scrie theindependent.co.uk.

Cu toate că Del Naja a infirmat zvonurile de atunci, fanii cred că scăparea lui Goldie confirmă teoriile din trecut. Graffiti-urile lui Banksy au apărut frecvent în locurile unde trupa Massive Attack a avut concerte: în 2003, un astfel de graffiti a apărut la o lună după un concert din Melbourne, iar în 2010, șase lucrări au apărut în San Francisco, la scurt timp după ce trupa a susținut un concert în oraș.

Citește și:
Etichete: