Steve Jobs devine graffiti pentru a-ți arăta că problema refugiaților e reală

Steve Jobs devine graffiti pentru a-ți arăta că problema refugiaților e reală

Banksy e poate unul dintre cei mai cunoscuți artiști urbani, activiști politici şi pictori din Marea Britanie, dar identitatea lui rămâne încă neconfirmată. Lucrările lui ironice şi subversive combină umorul negru cu graffiti şi sunt făcute printr-o tehnică uşor de recunoscut: stencilul ( un proces de aplicare unei vopsele spray peste un şablon decupat în prealabil).

Acum, una dintre cele mai noi lucrări ale sale a stârnit controverse serioase. Acesta a creat un graffiti cu Steve Jobs, fondatorul Apple, cu o pungă de gunoi în spate și cu primul computer Apple în mână. Aluzia vizează originile lui Jobs, care este fiul unui imigrant sirian după Al Doilea Război Mondial. Ca să fie totul complet, vine însoțit de descrierea „fiul unui imigant sirian”. De asemenea, locul a fost o tabără de refugiați din Calais, „The Jungle”.

De asemenea, artistul a mai adăugat și că „deseori, ni se dă impresia că imigranții consumă resursele țărilor, dar Steve Jobs a fost fiul unui imigrant sirian. Apple este cea mai profitabilă companie din lume, valorează mai mult de șapte miliarde de dolari și există doar pentru că America a primit un tânăr din Homs”. Graffiti-ul face parte din seria lucrărilor pe care Basky le-a creat drept răspuns pentru criza refugiaților, în timpul călătoriei sale în Calais.

Citește și:
Etichete: