De ce Superman și alții ca el poartă chiloții peste costum

De ce Superman și alții ca el poartă chiloții peste costum
Sursa foto: DC Comics

După cum ai văzut în filme și în desene animate, mulți supereroi obișnuiesc să își poarte chiloții peste costum. De unde și până unde au decis producătorii din spatele acestor personaje să le facă să se îmbrace astfel?

Una din cele mai populare teorii este că, din moment ce mulți supereroi și-au pierdut părinții de când erau mici, nimeni nu i-a învățat că trebuie să își pună chiloții pe sub costum, nu pe deasupra. Totuși, teoria aceasta este greșită.

O altă teorie, propusă de utilizatorul Quora și profesorul de engleză Mathias McMeel este pentru a acoperi părțile intime ale supereroilor. „Supereroii poartă colanți pentru că desenarea de haine în mișcare este mai dificilă decât un corp (relativ) gol în acțiune”, a explicat el. „Astfel, design-urile de supereroi au tendința de a-i prezenta pe aceștia purtând colanți”. McMeel a spus că, pentru a ascunde conturul părților intime ale supereroilor, producătorii preferă să le pună chiloți deasupra colanților.

În realitate, practica supereroilor din filme, desene animate și benzi desenate de a purta astfel chiloții provine de la circari și wrestleri, după cum subliniază cel care a fost editor la DC Comics între 1944 și 1986 , Julius Schwartz. Totuși, nici supereroii, nici circarii și nici westlerii nu poartă chiloții pe deasupra, ci mai degrabă niște pantaloni scurți foarte strâmți care aduc aminte de lenjeria intimă.

Din moment ce supereroii sunt gândiți drept niște persoane a căror abilități acrobatice și de luptă sunt uimitoare, a fost oarecum natural pentru creatorii acestor personaje să îi îmbrace ca atare. Printre primele benzi desenate care au prezentat supereroii îmbrăcați astfel s-au numărat Flash Gordon (1934) și Superman (1938).

Ulterior, din ce în ce mai mulți supereroi au ajuns să fie prezentați cu lenjeria intimă deasupra uniformei.

Când publicul a început însă să batjocorească această practică, producătorii de filme, desene animate și benzi desenate cu supereroi au luat aminte și au învățat să lase această modă în spate.

Etichete: