De la Guardians of the Galaxy la Suicide Squad: James Gunn trece la DC

De la Guardians of the Galaxy la Suicide Squad: James Gunn trece la DC

James Gunn este un regizor și scenarist foarte talentat care a avut ghinionul să fie implicat într-un scandal mediatic din cauza unor postări pe Twitter de mai bine de un deceniu.

James Gunn a fost responsabil aproape integral de succesul celor două pelicule Guardians of the Galaxy din Universul Cinematic Marvel. A scris scenariul și pentru cel de-al treilea film din sere, dar contractul cu el a fost întrerupt de către Disney din cauza unor glume postate pe Twitter în urmă cu peste zece ani. Gunn a generat foarte multă simpatie de când este implicat în MCU și mai multe staruri au făcut eforturi pentru a-i convinge pe cei de la Disney să revină asupra deciziei. Nu s-a întâmplat.

Pentru că devenise evident pentru toată lumea că respectivele glume neinspirate nu trebuie să lase un om fără carieră pentru toată viața, James Gunn se pare că va trece la echipa adversă de super eroi. Gunn va face tranziția de la Marvel Cinematic Universe sau MCU la DCEU – DC Extended Universe. După Guardians of the Galaxy 2, regizorul se află în discuții cu Warner Bros pentru a scrie și regiza Suicide Squad 2.

Încercând să-l lase să-și manifeste talentul creativ, dacă discuțiile cu Gunn se vor reflecta într-o angajare, el va scrie o poveste pentru echipa de super eroir din Suicide Squad exact așa cum și-o imaginează. Conform celor de la The Wrap, discuțiile cu producătorii de la Warner sunt într-un stadiu destul de avansat.

Inițial, pelicula Suicide Squad 2 era asociată cu numele lui Gavin O`Connor pentru scenariu și regie. Se pare însă că individul s-a retras din proiect. Pentru publicația Polygon, Warner Bros. a confirmat că discuțiile au depășit stadiul de proiect cu James Gunn, iar regizorul este la această oră responsabil de viitorul film cu super eroi atât din poziția de scenarist, cât și de regizor. Ca o confirmare pentru libertatea pe care o va avea în acest proiect, Suicide Squad 2 se pare că nu va fi condiționat de a avea vreo legătură cu primul film care nu s-a bucurat de un succes răsunător la public.

Citește și: