Ultimul avertisment al lui Stephen Hawking pentru umanitate

Ultimul avertisment al lui Stephen Hawking pentru umanitate

Stephen Hawking a murit pe 14 martie, iar cu ceva timp înainte de moarte, a lansat un avertisment pentru umanitate, în raport cu deciziile pe care ar trebui să le luăm.

Savantul Stephen Hawking a murit la vârsta de 76 de ani și a lăsat în urmă o mulțime de teorii științifice, dar și de opinii diverse, unele acceptate de comunitate, iar altele ceva mai controversate. Spre finalul vieții, acesta a început să aibă o viziune din ce în ce mai pesimistă asupra lumii și a avertizat de mai multe ori omenirea cu pericolele la care ne expunem.

Unul dintre ultimele avertismente de acest fel ne îndrumă să părăsim planeta în viitorul relativ apropiat, dacă vrem ca umanitatea să își continue existența. Astfel, civilizația umană ar trebui să se mobilizeze și să părăsească planeta în următorii 200 de ani dacă vrem să mai avem șanse la viață.

Suprapopularea planetei, agresivitatea sporită a oamenilor dar și schimbările climatice sunt câțiva factori care s-ar putea dovedi fatali pentru specia umană și poate chiar pentru planetă.

Una dintre marile temeri ale lui Stephen Hawking legate de umanitate era încălzirea globală. Acesta avertiza că resursele planetei sunt consumate într-un ritm alarmant și că oamenii trebuie să renunțe la ignoranță și să ia atitudine. În caz contrar, în viitor, planeta noastră ar putea ajunge să arate ca Venus, unde temperaturile de la suprafață ajung la 460 de grade celsius.

De asemenea, un scenariu ceva mai puțin probabil în viitorul apropiat, dar luat în considerare de Hawking pe termen lung, era cel al unui impact cu un asteroid. Conform legilor fizicii și ale probabilităților, un impact cu un asteroid este iminent în viitorul îndepărtat. Dacă de alte lucruri ne putem feri, un asemenea impact ne-ar putea fi fatal, în lipsa colonizării spațiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI