De ce călătorii în timp pot veni la serviciul memorial al lui Stephen Hawking

De ce călătorii în timp pot veni la serviciul memorial al lui Stephen Hawking

Dintr-un motiv sau altul, organizatorii serviciului memorial al lui Stephen Hawking au lăsat ușa deschisă pentru călătorii în timp care vor să participe la înmormântarea răposatului om de știință.

Cei care vor să participe la serviciul memorial al lui Hawking se pot înscrie prin intermediul unui site public. Pentru a se înscrie, oamenii trebuie să își treacă data nașterii – care merge până la 31 decembrie 2038. Fundația profesorului Hawking a explicat ceea ce părea inițial o greșeală simplu – călătoriile în timp nu au fost încă descoperite și nu pot fi excluse din discuție.

Cel care a sublinitat că persoanele născute între 2019 și 2039 pot și ele să participe la serviciul memorial al geniului a fost blogger-ul IanVisits. „Profesorul Hawking a dat cândva o petrecere pentru călătorii în timp, pentru a vedea dacă vine cineva dacă postează invitația la petrecere”, a zis accesta. „Nimeni nu a venit, dar pare perfect că situl memorial le permite oamenilor născuți în viitor să participe la serviciul memorial”.

În iunie 2009, profesorul Hawking a dat o petrecere pentru călătorii în timp. Faptul că nimeni nu a venit a fost, pentru acesta, „dovada experimentală că nu sunt posibile călătoriile în timip”.

După ce invitația a fost lansată, peste 12.000 de oameni din 50 de țări s-au înscris în mai puțin de 24 de ore. Momentan, niciunul din ei nu pretinde că este din viitor. „Nu putem exclude posibilitatea călătoriilor în timp, pentru că nu a fost exclusă într-o așa manieră care să ne satisfacă”, a explicat un purtător de cuvânt de la Stephen Hawking Foundation. „Toate lucrurile sunt posibile până la demonstrarea contrariului”.

La înmormântarea de pe 21 martie, mii de oameni au inundat străzile Cambridge-ului, orașul natal al lui Hawking. La serviciul memorial se anunță o mulțime cel puțin la fel de mare. Cei care vor să participe se mai pot înscrie până pe 15 mai.

Citește și:
Sursa: BBC