Cum o să plătești cu cardul în autobuz. București, în sfârșit, capitală europeană

Cum o să plătești cu cardul în autobuz. București, în sfârșit, capitală europeană

Societatea de Transport București (STB) vrea să-ți simplifice modalitatea de plată a călătoriei cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul, așa că va introduce metoda plății cu cardul bancar direct la taxatoare.

Dacă STB va introduce această metodă, nu vei mai avea prea multe motive să nu-ți achiți călătoria. Nu vei mai fi condiționat de prezența cardului cu titluri de călătorie, iar cu orice card bancar contactless vei putea plăti direct la acele taxatoare/validatoare portocalii din interiorul mijloacelor de transport STB.

Dar, la fel ca în cazul în achitării prin SMS, plata cu cardul bancar o să te coste mai mult.

“Actuala conducere a STB discută introducerea acestei facilități de plată. Discuțiile sunt avansate și, cel mai probabil, plata cu orice card bancar va fi introdusă în primele luni ale anului viitor. Prețul unei călătorii achitate cu cardul bancar va fi mai mare, ca și în cazul achitării călătoriei prin SMS”, au declarat reprezentanți ai STB pentru profit.ro.

Desigur, ca să poată introduce metoda de plată cu cardul bancar, trebuie mai întâi să se facă verificări tehnice la acele taxatoare care nu mai funcționează de mult așa cum ar trebui.

Conducerea STB încearcă de mult timp să găsească o soluție prin care să limiteze cât mai mult călătoriile frauduloase care, în parte, au adus transportul în comun cu mijloacele acestei companii în halul în care arată astăzi (dar sunt și alte motive).

Tot de la 1 ianuarie, vor fi majorate și amenzile pentru cei care circulă fără bilet sau care încălcă și alte prevederi prevăzute în regulamentul de transport cu vehiculele STB. Vezi aici cât de mult se vor mări amenzile și pentru ce vei fi sancționat.

Pe 1 decembrie, au fost introduse și 30 de autobuze noi, doar pe anumite linii, fabricate de compania turcească Otokar. Unii șoferi și sindicaliști STB au declarat însă că au fost trimise deja cu probleme tehnice. Fie nu li se închid ușile, fie au probleme la sistemul de încălzire.

Evident, conducerea STB și Gabriela Firea au dezmințit aceste acuze și au declarat pentru presă că a fost doar un caz izolat cu un autobuz defect. Restul criticilor vine de la șoferi care încă nu s-au acomodat cu noile autobuze sau au probleme disciplinare și acum fac vâlvă, în opinia primarului Capitalei.

Citește și:
Sursa: profit.ro