Orange va emite carduri și va face posibilă plata cu telefonul și ceasul

Orange va emite carduri și va face posibilă plata cu telefonul și ceasul

Orange Money anunță astăzi un parteneriat cu Visa, iar astfel intră pe segmentul soluțiilor financiare digitale în România. Parteneriatul cu Visa îi dă companiei Orange posibilitatea de a lansa mai multe metode de plată.

Astfel, clienții Orange Money ar putea plăti cu telefonul sau cu smartwatch-ul la comercianți, cu ajutorul tehnologiei NFC, dar compania de telecomunicații va putea oferi și carduri cu care să facă plăți. Datorită acestor soluții, clienții Orange Money vor putea alege modalitatea de plată cea mai comodă și la îndemână, oriunde s-ar afla în lume.

Prin acest parteneriat, Orange Money devine Membru Principal Visa în România. Orange Money este un serviciu financiar mobil care oferă clienților acces la un cont digital și care le permite, prin intermediul unui cod IBAN atașat contului, să efectueze plăți către orice alt client ce deține un cont în România cât și să efectueze plăți instant, gratuit, către un alt utilizator Orange Money.

Platforma oferă, de asemenea, opțiunea de plăți pentru facturi la peste 70 de furnizori de utilități. De asemenea, aplicația le permite clienților să-și salveze cardurile în contul digital, să reîncarce cartelele PrePay și să achite facturi pentru serviciile Orange România.

„Plățile mobile și tehnologia contactless în particular s-au extins rapid în România în ultimii ani. În acest context, parteneriatul cu Visa este un pas firesc ce urmează extinderii și diversificării serviciilor pe care le oferim prin Orange Money. Suntem încrezători că putem contribui în mod semnificativ la dezvoltarea serviciilor financiare digitale mobile pe piața românească.” Haris Hanif, CEO în cadrul Orange Money România.

„Suntem încântați să anunțăm un parteneriat strategic pe termen lung cu Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă din România și primul care va lansa, prin intermediul Orange Money, carduri sub sigla Visa, precum și servicii de plăți mobile. Plățile prin dispozitivele mobile sunt securizate cu ajutorul tehnologiei de tokenizare a Visa. Smartphone-ul devine principala interfață în relația cu consumatorii. Având în vedere că 90% dintre terminalele POS permit plăţi contactless, sunt încrezător că noile soluţii de plăţi mobile lansate împreună cu Orange vor fi atractive pentru consumatorii români”, a declarat Cătălin Crețu, General Manager pentru România, Croația, Malta și Slovenia în cadrul Visa.

Citește și: