29 sept. 2018 | 16:04

Compania care vrea să te mențină sănătos cu sângele oamenilor tineri

ACTUALITATE
Compania care vrea să te mențină sănătos cu sângele oamenilor tineri

Startup-ul Ambrosia Medical își propune să transfere sângele de la donatorii tineri în venele adulților și bătrânilor, în speranța că organele își vor recăpăta vitalitatea specifică tinereții.

Compania își va deschide primul centru în New York, la finalul lui 2018, conform fondatorului său, Jesse Karmazin. Prima testare clinică a metodei Amrosia Medical a început în 2017. Rezultatele studiului nu au fost încă publicate, dar Karmazin a spus că rezultatele sunt „foarte pozitive”.

Din moment ce tranfuziile de sânge sunt aprobate de Food and Drug Administration, tehnica celor de la Ambrosia Medical nu a avut probleme de a primi aprobări. După lansarea site-ului oficial, compania a primit în jur de 100 de cereri de la oamenii curioși să primească acest tratament.

Specialiștii de la Ambrosia Medical au făcut deja transfuzii pentru 150 de pacienți cu vârste cuprinse între 35 și 92 de ani. Dintre aceștia, 81 erau participanți la testele clinice.

Fiecare participant a primit 1,5 litri de plasmă de la un donor (vârstele donorilor sunt cuprinse între 16 și 25 de ani). Totuși, a existat și un preț: 8.000 de dolari per participant. Compania nu a stabilit însă și un preț comercial.

Deși transfuziile de sânge sunt de mare ajutor în cazul persoanelor care suferă de anumite afecțiuni, care sunt victime în accidente sau care suferă de hemoragii în urma operațiilor, încă nu se cunosc clar motivele pentru care transfuziile de sânge „tânăr” ar avea vreun beneficiu.

„Nu există vreo dovadă clinică [care să arate că tratamentul va avea beneficii], și practic se abuzează de încrederea oamenilor și entuziasmul publicului cu privire la asta”, și-a dat cu părerea omul de știință specializat în neurologie Tony Wyss-Coray, care a realizat un studiu în 2014 cu privire la efectele transfuziilor de sânge „tânăr” în șoareci.

Totuși, rezultatele studiului lui Wyss-Coray nu sunt neapărat valabile și pentru pacienții umani. Karmazin a spus că rezultatele studiului realizat de Ambrosia Medical sunt promițătoare și că plănuiește să le publice curând.